Pljeskavice od povrća

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pljeskavice od povrća

Sastojci

1 pakovanje smrznutog povrća za đuveč

300 g kuvanog krompira

1 kašičica suvog začina

1 glavica crnog luka

3-4 čena belog luka

3-4 jaja

1 kašika slatke mlevene paprike

biber, morska so

prezle

Skuvajte povrće u vodi sa dodatkom suvog začina, ali ne do kraja (80%). Procediti povrće i sačekati da se malo ohladi. Za to vreme iseckati glavicu crnog luka i manju glavicu belog luka. Ispasirati krompir i dodati mu crni i beli luk, povrće, papriku i jaje, biber, so. Napraviti pljeskavice, uvaljati ih u prezle sa i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. U rerni zagrejanoj na 200°C peći 30-40 minuta,  posle 15 minuta ih okrenuti. Peći sa obe strane dok ne porumene.

 

Salata od celera

1 veća ili 3 manje glavice celera

2 dl belog vina

jabukovo sirce

morska so

maslinovo ulje po želji

lovorov list

peršunov list

10 zrna bibera

Očišćen celer iseći na kocke ili kolutove. Bariti ga u belom vinu sa začinima dok ne omekša. Kad je gotov, procediti ga, ostaviti da se ohladi i dodati sirće i so.

Namaz od  vurde i tušta

vurda (hladno ceđeno kiselo mleko)

tušt (ledenko)

dragoljub

ulje

so, biber

beli luk

malo sveže ljute paprike

U vurdu dodati seckan tušt, dragoljub, beli luk. Začiniti, pa služiti kao namaz.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Neša Travka

katy-14-file-feta-limeta-mp4_snapshot_10-19_2016-10-24_12-08-03
prethodna
FILE, FETA, LIMETA
nesa-travka-ep-12-losos-na-tri-nacina-mov_snapshot_13-00_2016-10-24_12-11-52
sledeća
Losos na tri načina

Dodajte svoj komentar