Police od plavog patlidžana, čips od plavog patlidžana, namaz od plavog patlidžana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Police od plavog patlidžana, čips od plavog patlidžana, namaz od plavog patlidžana

Sastojci

Police od plavog patlidžana

 

2 srednja plava patlidžana

so

1 šolja palente

2 čena belog luka

3 kašike maslinovog ulja

 

Patlidžan iseći na ploške, posoliti i ostaviti da odstoji. U palentu uvaljati ploške patlidžana i ređati na pleh sa pekarskim papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 15- 20 minuta. Pomešati seckan beli luk, so i maslinovo ulje. Potom izvaditi iz rerne  i premazati sa marinadom, potom vratiti još kratko u rernu.

 

 

Čips od plavog patlidžana

 

2 plava patlidžana

maslinovo ulje

sok od 1/2 limuna

po kašičica origana, bosiljka, estragona i nane

so

 

Patlidžan iseći na tanke kolutove, posoliti, ostaviti da odstoji. pomešati suve začine : origano, bosiljak, estragon i nanu u dublju posudu. Dodati limun, himalajsku so, maslinovo ulje, pomešati. Svaki kolut patlidžana umakati u marinadu i ređati na pleh sa pekarskim papirom. Staviti na dehidriranje u rernu na 50 stepeni dok se skroz ne osusi i postane čips.

 

 

Namaz od plavog patlidžana

 

2 srednja patlidžana

2 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka

majoran

himalajska so

 

Plavi patlidžan dobro oprati, staviti u pleh, izbockati viljuškom, i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni dok ne postane mekan. Izvadite ga, oljuštite i ocedite od viška soka. Meso patlidžana staviti u secko, dodati seckan beli luk, majoran, so, i maslinovo ulje. Samleti.

Kitchen TV

prethodna
Majonez od soje, gusti sos od paradajza, humus sa golicom
sledeća
Punjene paprike, mediteranska salata sa leblebijama, puding od avokada i banana

Dodajte svoj komentar