Poš rolnice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Poš rolnice

Sastojci

8 komada tost hleba

2 jaja

150 g pančete

150 g kačkavalja

50 g otopljenog margarina

1 l vode

nekoliko kapi sirćeta

 

Salata

100 g baby spanaća

50 g pekorina

3-4 čeri paradajza

½ limuna

maslinovo ulje

so i biber

 

Odstraniti koru sa tost hleba. Oklagijom istanjiti 8 parčeta tost hleba što više. Preyati rastopljenim margarinom. Ređati kačkavalj, pa pančetu. Urolati u rolnice, dobro pritisnuti kraj tosta i premazati margarinom sa svih strana. Ugrejati gril tiganj i peći rolnice na jakoj temperaturi, dok se ne vidi da je kačkavalj počeo da se topi. Pažljivo okretati sa svih strana, vodeći računa da se rolnice ne razviju. U međuvremenu, staviti  u manju šerpu vodu da vri, dodati dve, tri kapi sirćeta. Kada voda počne da vri, smanjiti temperaturu, tako da u vodi budu samo mali mehurići, ne sme da vri, da se jaje ne bi razlilo. Lagano razbiti jaje u posebnu posudu, polako ga spustiti u vodu i kuvati 3 minuta. Poređati rolnice jedne pored drugih u dva reda i poširano jaje postaviti preko rolnica. Raseći viljuškom da žumance iscuri preko rolnica.

Salata: Pomešati baby spanać sa kockicama pekorina i isečenim čeri paradajzom na polutke. Začiniti po želji sa sokom pola limuna, solju, biberom i maslinovim uljem i sve lepo promešati.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Katy The Cook

ananas piletina keti
prethodna
Ananas piletina
umocicu keti
sledeća
Umočiću

Dodajte svoj komentar