Posna proteinska torta, bezglutenska tortilja, kajgana bez jaja i glutena, namaz od tofu sira

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Posna proteinska torta, bezglutenska tortilja, kajgana bez jaja i glutena, namaz od tofu sira

Sastojci

Posna proteinska torta

 

Kora

 

1 šolja badema

4-5 svežih urmi

3 kašičice otopljenog kokosovog ulja

 

Fil

 

1 šolja suncokreta

2 kašike sirupa od agave

sok od ½ limuna

2 dl soka od pomorandže

1 kašičica vanile u prahu

 

Dekorisanje

 

100 g otopljene crne čokolade

30 g crne čokolade

½ šake svežeg voća

 

Bademe samleti u secku, potom im dodati prethodno potopljene pa oceđene urme, samleti. Na kraju dodati kokosovo ulje i još kratko samleti. Ovako pripremljenu masu za koru torte, rasporediti po dnu kalupa, obloženim pekarskim papirom  i dobro utabati.  Ostaviti da se stegne i ohladi u zamrzivaču.

Sve sastojke za fil samleti u blenderu u kompaktnu masu, fine teksture, potom je rasporediti po ohlađenoj kori i  vratiti u zamrzivač da se ohladi i stegne.

Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa i preliti sa otopljenom čokoladom, posuti seckanom čokoladom i svežim voćem.

 

 

 Bezglutenska tortilja

 

Testo

2 dl kokosovog mleka

1 šolja brašna od leblebija

1 šolja tapioke

 

Nadev

 

½ glavice crvenog luka

½ crvene paprike

50 g crnih maslina bez koštica

½ paradajza

1 grančica majčine dušice

50 g namaza od tofu sira

 

Pomešati sve sastojke za tortilju u kompaktnu masu, malo gušću od mase za palačinke i peći u tiganju bez ulja, na tihoj vatri, dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.

Crveni luk iseći na kockice. Masline iseći na sitno. Papriku i paradajz takođe iseći na kockice.

Namazati gotovu tortilju sa namazom od tofu sira, potom rasporediti iseckano povrće, i majčinu dušicu, potom zarolati.

 

Kajgana bez jaja i glutena

 1 šolja brašna od leblebija

1 šolja vode

1 kašika maslinovog ulja

malo soli

 

Namaz od tofu sira za kajganu

100 g tofu sira

1 čen belog luka

so po ukusu

2 kašike maslinovog ulja

3-4 crne masline bez koštica

 

Samleti tofu sir sa dodatkom belog luka, malo soli i samleti. Potom dodati maslinovo ulje, masline i još kratko samleti. Pomešati brašno od leblebija sa vodom, dodati malo maslinovog ulja i soli. Zagrejati tiganj odgovarajuće veličine i sipati masu za kajganu, uz povremeno mešanje, dok masa ne počne da se odvaja od zidova tiganja. Servirati i posuti sitno seckanim svežim vlašcem  i listićima majčine dušice. Služiti uz namaz od tofu sira.

(Visited 125 times, 1 visits today)

Kitchen TV

prethodna
Alva bez šećera, zdrav obrok u tegli, torta za iznenadne goste
sledeća
Veganski suši, majonez od indijskih oraha, špagete od povrća

Dodajte svoj komentar