Posni tart od šargarepe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Posni tart od šargarepe

Sastojci

Kora

250 ml piva

250 ml ulja

250 g brašna

 

Masa za tart

180 ml ulja

150 ml vode

180 g šećera

280 g rendane šargarepe

210 g brašna

1 vanila šipka

1 prašak za pecivo

 

Lajter

200 g šećera

200 ml vode

 

Dekoracija

1 nar

200 g mandarina

50 g badema u listićima

15-sa-slatkim-na-ti-posni-tart-od-sargarepe-2

 

Pomešati ulje i pivo, dodati brašno i umesiti testo. Testo odmah razvući u kalup za tart (debljine nekoliko mm) i peći koru u zagrejanoj rerni 7 do 10 minuta na 180 °C. Ostatak testa staviti u frižider. Polupečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi.

U posudi pomešati ulje, šećer, vodu i rendanu šargarepu, sve izmešati, dodati brašno, prašak za pecivo i šipku vanile. Sve izmešati špatulom i sipati preko pripremljene kore za tart. Tart vratiti u rernu i peći još 25 do 30 minuta, na istoj temperaturi.

Za to vreme staviti šećer i vodu na tihu vatru da se skuva lajter. Kada šećer provri kuvati ga 5-6 minuta i skloniti sa vatre. Ispečen i ohlađen tart preliti lajterom, ukrasiti voćem (i voće preliti lajterom), i listićima badema.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

14-sa-slatkim-na-ti-parfe-od-mente-1
prethodna
Parfe od mente
16-sa-slatkim-na-ti-esterhazi-torta-1
sledeća
Esterhazi torta

Dodajte svoj komentar