Potaž od kukuruza i limete

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Potaž od kukuruza i limete

Sastojci

400 g kukuruza šećerca

1 krompir

1 manji crveni luk

100 g putera

0,5 l kokosovog mleka

1, 5 dl pavlake za kuvanje

1 limeta

2 kašike maslinovog ulja

krupna morska so

biber

 

Crveni luk oljuštiti i iseckati na rebarca. Krompir oljuštiti i iseći na kockice.

U šerpi odgovarajuće veličine, na maslinovom ulju i puteru  propržiti crveni luk. Posoliti i pobiberiti.  Kada luk omekša dodati kukuruz i kratko propržiti. Dodati krompir isečen na kockice,  pa naliti sa kokosovim mlekom i pavlakom za kuvanje. Poklopiti i ostaviti da se kukuruz i krompir skuvaju dok potpuno ne omekšaju. Kada se povrće skuvalo samleti štapnim blenderom, zatim potaž propasirati kroz finu cediljku sa malim rupicama. Tekstura potaža treba da bude kremasta i svilenkasta. Doterati ukus potažu i pred samo služenje dodati sok od limete po ukusu. Serviran potaž dekorisati kriškom limete.

 

Pan con tomate

 

1 ciabatta hleb

6 kašika maslinovog ulja

6 čena belog luka

6 inćuna

2 paradajza

krupna morska so

biber

 

Ciabatta hleb iseći na tri jednaka dela, pa svaki deo otvoriti. Sredinu hleba nauljiti. Istostirati kriške hleba sa obe strane na zagrejanom tiganju bez dodavanja ulja. Beli luk utrljati u  hrskave kriške hleba. Paradajz iseći na četvrtine, pa ga narendati na krupno rende. Rendati samo pulpu paradajza bez kožice. Tako narendanu pulpu paradajza posoliti i pobiberiti, pa namazati na kriške hleba sa belim lukom. Na svaku krišku hleba staviti po jedan inćun. Služiti.

 

Afrička salata

 

1 paradajz

½ manga

1 avokado

100 g trapist sira

½  kašičice senfa

2 kašike jabukovog sirćeta

2 kašike maslinovog ulja

so

biber

 

Mango oljuštiti i meso manga iseći na kockice. Avokado oljuštiti, izvaditi seme i usitniti nožem. Paradajz iseći na kocke. Trapist iseći na tanke pločice. Sve pomešati u odgovarajućoj činiji.

 

Za dresing:

Napraviti emulziju od maslinovog ulja, senfa i sirćeta. Posoliti i pobiberiti. Preliti salatu i sve promešati.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4024
prethodna
Parmigiana bianca di melanzane e pesto salsa, salata sa spanaćem i pečurkama
IMG_4082
sledeća
„Pull apart “ hleb i urnebes salata

Dodajte svoj komentar