Prijin kolač

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prijin kolač

Sastojci

Testo

  • 3 dl kisele vode
  • 1 ½ dl ulja
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica kvasca
  • 500 g brašna
  • 2 kašike kakaoa

Sirup

  • 900 g šećera
  • 1 l vode

Dekoracija

  • sladoled
  • kakao krem

 

Način pripreme:

  1. U posudu za mešanje sipati vodu, ulje, orahe, sodu bikarbonu i kvasac i sve dobro promešati. Dodati brašno i mesiti dok se ne dobije meko testo.
  2. Testo podeliti na dva dela i u jedan deo dodati kakao i premesiti. Rukama razvući obe jufke i odmah zatim staviti ih jednu preko druge. Spojena testa razvući oklagijom u pravougaoni oblik i napraviti rolat.
  3. Rolat iseći na kolutove, širine prsta, i ređati ih u pleh za pečenje tako da se ostavi razmak između kolača jer će prilikom pečenja narasti.
  4. Testo peći 10 minuta na 200° C, a zatim oko 15 minuta na 150° C.
  5. Sirup: Šećer i vodu sipati u šerpu odgovarajuće veličine i kuvati sve dok se sav šećer ne istopi.
  6. Pečene kolače preliti sirupom i ostaviti ih da se ohlade. Kolače ukrasiti sladoledom ili kakao kremom, po želji.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im238_marokanska jagnjetina
prethodna
Marokanska jagnjetina / Jagnjetina na marokanski način
im240_pita od heljde
sledeća
Pita od heljde

Dodajte svoj komentar