Princes krofne sa krckavom koricom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Princes krofne sa krckavom koricom

Sastojci

Princes krofne

60 ml vode
65 ml mleka
55 g putera
1 kašičica šećera
70 g brašna
110 g jaja

Korica

40 g putera
50 g brašna
50 g žutog šećera

Krem

400 ml mleka
100 g šećera
50 g gustina
3 žumanceta
60 g putera
aroma vanile

150 g svežeg bobičastog voća po izboru (malina, borovnica…)

 

U šerpi pomešati mleko, vodu, puter, šećer i so. Mutiti intenzivno dok ne proključa. Odjednom dodati prosejano brašno, snažno ga umešati da smesa postane glatka. Vratiti testo nazad na vatru i kuvati oko 1 minut. Prebaciti testo u činiju za miksanje. Kratko mutiti testo, pa početi sa laganim dodavanjem jaja. Proveriti teksturu testa kad se doda 90% jaja, treba da visi sa mutilice, (da ne pada jer je previše tečno). Naneti krofnice iz dresir kese staviti na svaku po disk krckave korice i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni do 20 minuta, pa još 15 na 160 stepeni. Izbušiti odmah po vađenju.
Za koricu: umutiti omekšali puter, brašno i šećer, rastanjiti na 2.5 mm, zalediti, pa seći na pločice prečnika 2cm.
Za krem: Pustiti da se 300 ml mleka i šećer dobro zagreju, a umutiti sa strane žumanca, mleko i gustin. Temperirati žumanca, pa vratiti sve na vatru da se zgusne, skinuti sa vatre i još kratko mutiti. Vratiti na vatru još minut da proključa. Krem sobne temperature povezati sa penasto umućenim puterom, dodati aromu vanile.
Krofnice puniti kremom ili ih preseći pa filovati kremom i preko krema poređati voće, pa poklopiti.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_8579
prethodna
Slatka pogača
IMG_8570
sledeća
Puter keks

Dodajte svoj komentar