Pull Apart Bread

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pull Apart Bread

Sastojci

12 komada


Osnova

250 g brašna + 50 g za mešenje

1 kašika šećera

1 kesica suvog kvasca

50 g putera

60 ml mleka

60 ml vode

2 jaja
Nadev

80 g seckanih oraha

2 kašičice cimeta

malo muskatnog oraščića i karanfilića

200 g šećera

60 g putera
Fil
180 ml kisele pavlake

1 kašika prah šećera

1 kesica burbon vanila šećera

 

Ukrasi od čokolade

100 g čokolade

40 g meda
Za farbanje ukrasa

 zlatni prah

malo alkohola
 

U jednoj posudi pomešati suve sastojke za testo. U drugoj  puter, mleko, vodu i jaja. Ta smesa treba da bude temperature tela. Zamesiti testo od suvih i vlažnih sastojaka i ostaviti pola sata da naraste.

U šerpici otopiti puter. Pomešati šećer, orahe i cimet i začine. Rastanjiti testo koje je naraslo. Premazati ga puterom, a zatim posuti smesom od šećera, oraha i začina. Zarolati, pa iseći na 12 delova. Ostaviti da naraste  u kalupima dok se rerna ne ugreje. Ružice u kalupima posuti mešavinom začina i orasima.

Peći na 180 stepeni  25-30 minuta.
Istopiti pažljivo čokoladu. Dodati u to med. Mesiti dok se ne dobije kompaktna smesa nalik pasti. Pustiti da odstoji bar pola sata u frižideru i zatim formirati željene oblike.
Pomešati kiselu pavlaku sa vanilom i prah šećerom.
Na ispečene kapkejkove naneti fil i ukrasiti čokoladnim oblicima.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

CIZ KAPKEJK (5)
prethodna
Čiz kapkejk
BANANA BRED (3)
sledeća
Banana bread

Dodajte svoj komentar