„Pull apart “ hleb i urnebes salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

„Pull apart “ hleb i urnebes salata

Sastojci

2 hleba ( rustična sa semenkama )

250 g mladog mocarela sira

300 g kačkavalja

1 manja veza peršuna

250 g putera

3 čena belog luka

so

biber

 

U odgovarajućoj šerpici otopiti puter, na slaboj vatri. Ubaciti tri očišćena i nagnječena čena belog luka. Peršunovo lišće usitniti i ubaciti u otopljen puter sa belim lukom. Posoliti i pobiberiti, zatim ugasiti vatru. Hleb zasecati nožem i praviti rombove. Kačkavalj krupno narendati.  Zasečen hleb staviti na komad alu folije, pa ga preliti otopljenim aromatizovanim puterom sa peršunom i belim lukom.  Hleb puniti između proreza sa cepkanom mocarelom i rendanim kačkavaljem. Tako pripremljen hleb zapakovati  u alu foliju, preklapajući ivice. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15-ak minuta. Potom odviti foliju sa hleba i zapeći na 230°C, kako bi se napravila zlatnožuta korica.

Služiti toplo.

 

Urnebes salata :

 500 g sremskog sitnog sira

200 ml kisele pavlake

100 ml majoneza

5- 6 kornišona

1 crveni luk

3 čena belog luka

150 g stišnjene šunke

2 kašike mlevene slatke začinske paprike

1 kašika tucane ljute paprike

4 kašike ajvara

1 kašika senfa

3 kašike maslinovog ulja

krupna morska so

biber

 

Šunku iseckati na kockice i staviti u odgovarajuću posudu za mešanje salate. Crveni luk oljuštiti i sitno iseckati, dodati u posudu, kao i sitan sir i majonez. Promešati sve. Kornišone iseckati na kockice i ubaciti u posudu. Dodati ajvar, senf, slatku i ljutu tucanu začinsku papriku, maslinovo ulje, so,biber, sitno seckan beli luk i kiselu pavlaku. Sve dobro umešati da se dobije povezana salata pikantnog ukusa. Staviti u frižider da se ohladi 30-ak minuta pre služenja.

 

Tropska voćna salata

2 suve čili papričice

3 zvezdasta anisa

1 štapić cimeta

500 g šećera

15 zrna crnog bibera

1 kruška

1 banana

1 pomorandža

1 limeta

0,5 l vode

½  manje  veze nane

U odgovarajućoj šerpi zagrejati vodu, dodati šećer i ostaviti da se šećer rastvori. Potom ugasiti vatru i dodati  nanu, biber, čili papričice, štapić cimeta i zvezdasti anis. Promešati i ostaviti sirup sa strane, da se prohladi i pokupi arome začina.

Bananu seći na kolutove, krušku ne ljuštiti i seći na tanke kriške. Rasporediti u odgovarajućoj činiji. Jabuku, takođe, ne ljuštiti, seći na četvrtine, odstraniti semeni deo jabuke. Meso jabuke seći na tanke pločice. Pomorandžu oljuštiti skidajući beli deo ispod kore i seći na pola, potom na polukrugove. Polovinu limete iseći na kolutove i ubaciti u posudu sa voćem, a drugu špolovinu iscediti u sirup. Isečeno voće zaliti prohlađenim sirupom i držati u frižideru dok se potpuno ne ohladi.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4128
prethodna
Potaž od kukuruza i limete
IMG_4334
sledeća
Njoke “alla carbonara”

Dodajte svoj komentar