Punjeni paradajz i dinamit čorba od kikirikija

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Punjeni paradajz i dinamit čorba od kikirikija

Sastojci

6 većih paradajza

300 g mladog sira

100 g vurde

100 g klica alfalfa (deteline), sočiva i piskavice

morska so

2 jaja

ekstrakt ljute začinske paprike

suvi cvet vlašca

vranilova trava

 

Priprema:

 

Odseći gornji deo paradajza. Pomoću kašike pažljivo izdubiti paradajz. Izmrviti mladi sir i vurdu, začiniti biberom, dodati klice i dobro promešati. Ovom smesom napuniti tri paradajza. Staviti u frižider da se ohladi. Servirati sa seckanim svežim peršunom i vranilovom travom. U ostatak fila dodati jaja i promešati. Ovim filom napuniti ostala tri paradajza, posuti cvetom vlašca i dodati po kap ekstrakta ljute paprike. Nauljiti i peći na 200°C  20 minuta. Služiti začinjeno vranilovom travom.

 

 Dinamit čorba od kikirikija

 2 kašike maslinovog ulja

200 g krupno mlevenog kikirikija

6 dl tople vode

1 glavica crnog luka

1 kašika suvog začina

2 kašike putera od kikirikija

2 kašike seckanih drški od svežeg peršuna

2 dl pavlake za kuvanje

sok od pola limuna

so i biber

vratić povratić

 

Priprema:

 Na maslinovom ulju propržiti seckani crni luk tek da omekša, pa dodati suvi začin, seckane drške od peršuna, kikiriki i puter od kikirikija. Uz stalno mešanje naliti vrućom vodom i sačekati da provri.

Nakon nekoliko minuta umešati pavlaku, začiniti po ukusu solju i biberom i kuvati još koji trenutak. Skloniti s vatre, pa dodati limunov sok i poslužiti posuto sa vratićem povratićem.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Neša Travka

vesele sljive
prethodna
Vesele šljive
sarama i recelj
sledeća
Sarma od kiselog kupusa i recelj

Dodajte svoj komentar