Punjeni paradajz, krompir pire, knedle od kuvanog testa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Punjeni paradajz, krompir pire, knedle od kuvanog testa

Sastojci

Punjeni paradajz

6 paradajza

300 g telećeg mlevenog mesa

80 g prezli

3 kašike masti

½ dl mleka

½ veze peršunovog lista

so po ukusu

voda

ulje

 

Krompir pire

500 g krompira

100 g margarina

2 dl punomasnog mleka

so po ukusu

 

Knedle od kuvanog testa

 

Testo

2 dl mleka

50 g šećera

prstohvat soli

150 g brašna

1 jaje

suve šljive

suve kajsije

150 g mlevenih oraha

100 g šećera

1 kesica rum šećera

1 kesica vanilin šećera

 

U šerpi odgovarajuće veličine propržiti mleveno meso na ulju i masti. Paradajz oprati, odseći vrh i izdubiti. Proprženo meso ostaviti da se prohladi, potom pomešati sa prezlom, mlekom i umesiti. Dodati so i sitno seckan peršunov list. Tako pripremljenom masom napuniti izdubljen paradajz , i preliti sa masnoćom od prženja mesa. Potom poklopac – vrh paradajza pričvrstiti čačkalicama. Napunjen paradajz poređati u dublji pleh,i naliti sa malo vode. Peći u zagrejanoj pećnici na 200° C, 20-30 minuta.

Skuvan krompir oljuštiti, ispasirati i umutiti sa margarinom i mlekom. Posoliti.

Servirati gotov pečeni paradajz, kome treba odstraniti ljusku, na krompir pireu.

Suve šljive i kajsije potopiti u vodu preko noći. U odgovarajućoj šerpi zagrejati 2 kašike vode i mleko. Dodati prstohvat soli i 50 g šećera. Kada provri preliti preko brašna i umešati žicom za mućenje. Zatim ovu masu kuvati na pari dok se ne zgusne, potom prebaciti u odgovarajuću činiju da se prohladi. Mlevene orahe pomešati sa vanil, rum i kristal šećerom. Suve šljive i kajsije ocediti od vode, i prosušiti na higijenskom ubrusu. U prohlađenu masu za knedle dodati jaje i umutiti mikserom sa nastavcima za mućenje testa. Tako pripremljeno testo prebaciti na radnu površinu i oblikovati u kvadrat, rastanjiti testo oklagijom na debljinu od 1 cm. Seći testo radlom na kvadrate. Na svaki kvadrat stavljati  suvu šljivu ili suvu kajsiju, pa oblikovati knedlu. U odgovarajućoj šerpi zagrejati vodu do ključanja. Dodati malo ulja i spuštati knedle. Knedle su gotove kada isplivaju na površinu. Kuvane knedle uvaljati u orahe sa šećerom, rum i vanilin šećerom.

 

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_0490
prethodna
Krompir čorba, slatki rezanci sa višnjama i sirom
IMG_0623
sledeća
Musaka sa kupusom, preliveni kolač, palenta

Dodajte svoj komentar