Puritanski duo tartar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Puritanski duo tartar

Sastojci

Za aromatični puter za meso :

 200 g putera

½ veze sveže majčine dušice

par listova bosiljka

krupna morska so

biber

 

Za tartar od ramsteka:

400 g ramsteka

1 manja glavica crvenog luka

1 žumance

2 kašike worcester sosa

krupna morska so

biber

3 kašike maslinovog ulja

 

Za aromatični puter za ribu:

200 g putera

½ veze svežeg korijandera

1 limeta

1 kašika meda

 

Za tartar od brancina:

300 g fileta brancina bez kostiju i kože

20 g svežeg vlašca

1 kašika kapra

1 manji paradajz

½ manje kelerabe

½ soka od limete

2 kašike maslinovog ulja

so

biber

 

Za služenje :

1 brioš hleb (oko 500 g)

 

Iseckati začine za oba aromatična putera i narendati koru od limete.

Omekšali i mikserom promešani puter podeliti na dva dela i prebaciti na pekarski papir.

U jednu polovinu umesiti začine za puter za meso  i napraviti bombonu valjksatog oblika umotanu u papir.

Na isti način napraviti aromatični puter za ribu.

Obe bombone ostaviti u frižider da se stegnu.

 

Ramstek očistiti od opne i sitnih žilica, potom naseći na tanke listove  i preseckati na sitne kockice. Crveni luk oljuštiti, iseći na sitno, pa ga ubaciti u posudu sa mesom. Posoliti, pobiberiti, dodati worcester sos, žumance i maslinovo ulje. Sve umešati kašikom da se sjedini. Do služenja čuvati u frižideru.

Kelerabu oljuštiti i iseckati na sitne kockice i staviti u posudu za začinjavanje tartara od brancina. Vlašac i kapar sitno iseckati i dodati u posudu. Filete brancina iseći na sitne, ali vidljive kockice i ubaciti u posudu sa začinima. Paradajzu odstraniti sredinu, iseći samo mesni deo paradajza na kockice i ubaciti u posudu. Celu količinu začiniti sa maslinovim uljem, solju, mlevenim biberom i sokom od limete. Sve nežno pomešati i ostaviti do služenja u frižideru.

Na zagrejanom tiganju  tostirati kriške brioš hleba sa obe strane. Potom ih preseći na trouglove.

 

Serviranje:

Na trougao tostiranog brioš hleba staviti deblji kolut putera sa korijanderom, medom i korom limete, preko toga bogato staviti kašikom pripremljeni tartar od brancina. Dekorisati listićem korijandera i kanuti par kapi maslinovog ulja.

Na trougao tostiranog brioš hleba staviti deblji kolut putera sa majčinom dušicom i bosiljkom, preko toga bogato staviti kašikom pripremljeni tartar od ramsteka. Dekorisati svežom grančicom majčine dušice i kanuti par kapi maslinovog ulja.

 

 

 

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3645
prethodna
Potaž od krompira sa hrskavom rukolom i prolećne rolnice
IMG_3855
sledeća
Gazpacho sa malinama, guacamole, španska tortilja

Dodajte svoj komentar