Ragu od goveđeg repa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ragu od goveđeg repa

Sastojci

2 goveđa repa od po 700 g

50 g margarina za prženje

300 g šargarepe isečene na kocke

300 g korena celera isečenog na kocke

300 g crnog luka isečenog na kocke

1 praziluk

300 g paradajza

10 cena belog luka

5 g suvog timijana

5 g suvog ruzmarina

5 g suvog origana

2 dl crvenog vina

2 dl porta

2 dl l madeire

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

 

Prilog:

250 g barene boranije

1 crvena paprika isečena na kocke

2 čena belog luka isečenog na tanke listiće

maslinovo ulje

so i biber

 Priprema:

U tiganju odgovarajuće veličini zagrejati margarin i staviti komade goveđeg repa predhodno začinjenog solju i biberom da se opeku sa svih strana.

Komade opečenog repa izvaditi sa strane u veću šerpu (koja nema plastične delove jer kasnije poklopljena ide u rernu), u tiganj sipalti crni luk i dodati beli luk sečen na krupnije komade. Propržiti uz mešanje par minuta a zatim dodati šargarepu, celer i na kraju praziluk sečen na kolutove. Začiniti ruzmarinom, majčinom dušicom i origanom i naliti sa sve tri vrste vina. Sve dobro promešati i ostaviti da se krčka nekoliko minuta.

U šerpu u koju smo stavili opečeni rep presuti povrće kuvano u vinu da dobro ogrezne a zatim preko svega staviti paradajz isečen na kocke. Poklopiti i staviti u rernu zagrejanu na 170°C a kada proključa smanjiti temperaturu na oko 120°C tek toliko da krčka 4 sata.

Skinuti meso sa kosti repa i servirati sa barenom boranijom koja je propržena na maslonovom ulju sa paprikom i belim lukom i začinjena solju i biberom.

Sve preliti povrćem i raguom.

 

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

lbsk-ep02-pecenje-od-mlevenog-mesa-u-slanini-mov_snapshot_13-07_2016-10-10_16-20-07
prethodna
Pečenje od mlevenog mesa u slanini
ua-ep02-palak-paneer-mov_snapshot_10-30_2016-10-10_16-28-31
sledeća
Palak Paneer – indijski spanać sa kozjim sirom

Dodajte svoj komentar