Red ražanog hleba, red pasulja, paprika i šljiva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Red ražanog hleba, red pasulja, paprika i šljiva

Sastojci

Suve paprike sa šljivama i pasuljem

 500 g pasulja

2 glavice belog luka

10 suvih paprika

2 kašike mlevene paprike

100 g suvih šljiva

2 dl vode od kuvanja pasulja

so

biber

ulje

 

Skuvati pasulj, izblendati , pa ga sjediniti sa zaprškom od belog luka i mlevene paprike. Ubaciti u pasulj seckane suve šljive i dobro promešati. Suve paprike oprati i ostaviti u toploj vodi da otpuste. Napuniti ih smesom od pasulja i suvih šljiva, ne skroz do vrha. Složiti ih u vatrostalnu činiju, preliti uljem i vodom u kojoj se kuvao pasulj da ogreznu. Peći na 180C oko pola sata. Prilikom pečenja po potrebi okrenuti paprike pažljivo, vodeći računa da ne puknu. Peći dok paprika ne omekša i porumeni. Za to vreme umesiti hleb.

 

 

Ražani hleb sa suvim šljivama

100 g ražanog brašna

200 g integralnog brašna

100 g mekog običnog brašna

100 g golice

10 suvih šljiva

1 kesica suvog kvasca

ulje

so

toplo mleko po potrebi

Priprema: Sve vrste brašna pomešati u posudi za mešanje i dodati golicu, kvasac, so i seckane suve šljive. Sipati ulje i toplim mlekom zamesiti testo. Ostaviti ga da nadođe, prebaciti ga u pleh za pečenje i kada opet nadođe peći na 180C oko sat vremena. Pred kraj pečenja prekriti ga papirom za pečenje da ne pregori korica, a  kada je gotov, umotati u krpu dok se potpuno ne ohladi. Služiti sa paprikama.

 

 

 

Kitchen TV

prethodna
Malina torta
sledeća
Restovana džigerica sa krompirom u foliji

Dodajte svoj komentar