Restovana džigerica sa krompirom u foliji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Restovana džigerica sa krompirom u foliji

Sastojci

Restovana džigerica

500 g svinjske džigerice

500 g goveđe džigerice

300 g crnog luka

5 čena belog luka

veza peršuna

ulje

so

biber

 

 

Dobro oprati , iseckati džigericu na kockice. Crni luk, beli luk i peršun sitno iseckati. Na zagrejanom ulju propržiti crni luk, dodati džigericu i sve zajedno pržiti od 45 do 60 minuta  na tihoj vatri dok ne omekša. Povremeno promešati i dodavati po potrebi po malo vode. Začiniti po ukusu. Dok se džigerica sprema, pripremiti krompir.

 

Krompir u foliji

4 velika krompira

100 g slaninice

 

Krompire dobro oprati i skuvati ih na pola. Izvaditi iz šerpe i zaseći uzduž na 4 dela, vodeći račina da ostanu celi i da se ne raspadnu. U rezove staviti slaninice, posoliti, pobiberiti i ušuškati svaki posebno u foliju, da ostanu sočni i ne osuše se. Prebaciti na pleh i peći u rerni na 200C 20-30 minuta.

Servirati bubrege i slezinu sa krompirima i posuti seckanim belim lukom i peršunom.

Kao prilog poslužiti zelenu salatu i začiniti sosom od senfa, meda, limunovog soka, ulja i bibera.

 

 

 

 

Kitchen TV

prethodna
Red ražanog hleba, red pasulja, paprika i šljiva
sledeća
Sote Stroganov lazanje

Dodajte svoj komentar