Rezanci sa susamom i vlašcem i tataki tikvica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rezanci sa susamom i vlašcem i tataki tikvica

Sastojci

300 g pirinčanih nudli

50 g vlašca

1 čen belog luka

30 g svežeg đumbira

0,6 dl soja sosa

0,2 dl susamovog ulja

2 kašike taana

0,3 dl sosa od ostriga

0,2 dl tamari sosa

½ kašike kineskog miksa 5 začina

½ tikvice

1 kašika slatke mlevene paprike

10 g crnog susama

2-3 kapi sirače

nekoliko papadev papričica

Priprema:

Tikvicu iseći da dobije pravougaoni oblik, pa je uvaljati u slatku mlevenu papriku. U dobro zagrejan tiganj sa malo ulja staviti tikvicu i kratko je iseći sa svake strane. Tikvica treba da bude obradjena 30-40%. Iseći je na “slice”, posoliti i dodati par kapi soja sosa.

Pirinčane nudle prelomiti na pola I potopiti ih u kipuću vodu. Vlašac sitno iseckati, a đumbir oljuštiti i iseći na štapice. U wok tiganj u kojem je pržena tikvica dodati ulje od susama, pritisnut čen belog luka, đumbir, taan, ojster sos, tamari i pržiti  par minuta, pa dodati kuvane nudle, soja sos, kineski miks 5 začina i susamovo ulje. Sve to pržiti još minut na tihoj vatri i dodati sitno seckani vlašac.

Servirati nudle na dno tanjira, tataki tikvicu položiti na nudle. Tikvice posuti crnim susamom, nekoliko kapi sirače i papadev mariniranim papričicama.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_2640
prethodna
Chow mein od svinjetine
IMG_2692
sledeća
Okonomijaki

Dodajte svoj komentar