RIBLJI FILET NA BELOM PASULJU NA ITALIJANSKI NAČIN

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

RIBLJI FILET NA BELOM PASULJU NA ITALIJANSKI NAČIN

Sastojci

600 g ribljeg fileta (romba)

250 g belog krupnog pasulja

1 veća glavica crnog luka

2 čena belog luka

6 kašika maslinovog ulja

800 g svežeg paradajz pelata

2 kašike paradajz pirea

20 g kapra

1 veza peršuna

sok od 1/2 limuna

so, biber

 

Prilog (hleb)

500 g brašna

4 dl vode

1 kesica suvog kvasca

1 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

1/2 kašičice ruzmarina

1/2  kašičice origana

1/2 kašičice majčine dušice

1/2 kašičice belog luka u granulama

10 g susama

10 g golice

10 g suncokretovog semena

prstohvat krupne morske soli

Pasulj potopiti preko noći. Skuvati ga. Iseckan crni i beli luk prodinstati na 2 kašike maslinovog ulja. Dodati pelat isečen na krupnije kocke i paradajz pire. Posoliti i pobiberiti. Kuvati na laganoj vatri oko 30 minuta dok ne postane malo gušći. Kapar isprati pod hladnom vodom, a peršun iseckati. Pasulj procediti, pa ga dobro oceđenog dodati gore pripremljenom umaku od paradajza sa malo vode u kojoj je pasulj kuvan. Lagano kuvati desetak minuta. Na ribu nacediti limunov sok, posoliti i pobiberiti. Propržiti na maslinovom ulju. U vatrostalnu posudu presuti pasulj pa ribu, dodati seckane kapar i peršun. Zapeći u rerni 2-3 minuta na 160°C

Priprema i proces rada za hleb:

U mlaku vodu dodati kvasac da nadođe (desetak minuta).Za to vreme pomešati ostale sastojke, a potom na sobnoj temperaturi dodati kvasac.  Testo prebaciti na pleh za pečenje, posuti semenkama i krupnom solju, ostaviti da naraste na sobnoj temperaturi 40 minuta  i peći u rerni 25-30 minuta na 180°C.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

lbsk-ep08-kuglof-mov_snapshot_13-45_2016-11-01_15-00-54
prethodna
Kuglof sa slaninom i orasima
katy-18-konjska-pasteta-sa-brusketima-mp4_snapshot_10-22_2016-11-01_14-52-07
sledeća
KONJSKA PAŠTETA NA BRUSKETIMA

Dodajte svoj komentar