Rižoto od kinoe, kuglof sa makom, limunom i orasima

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rižoto od kinoe, kuglof sa makom, limunom i orasima

Sastojci

2 šolje vode

1 šolja kinoe

1 kašika maslinovog ulja

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

250 g šampinjona

1/2 šake suvih vrganja

1 šolja belog vina

parmezan

sveža majčina dušica

 

Potopiti vrganje u vrelu vodu. U međuvremenu, zagrejati maslinovo ulje u tiganju  na srednje jakoj temperaturi. Propržiti luk iseckan na kockice i sitno seckani beli luk, pa dodati šampinjone, posoliti i dodati dobro oceđene vrganje. Sotirati oko  5 minuta, pa dodati vino. Smanjiti temperaturu i ostaviti da se redukuje oko 2 minuta, pa dodati vodu u kojoj su se natapali vrganji. Dodati kinou u tiganj i dobro izmešati i dodati so i biber po ukusu. Krčkati dok kinoa ne omekša. Pre služenja posuti parmezanom i iscepkanom svežom majčinom dušicom.

 

Kuglof sa makom, limunom i orasima

 

240 g integralnog brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1 kesica burbon vanillin šećera

1/2 kašičice soli

 

100 g mlevenog maka

100 g oraha

 

125 ml meda

250 ml ceđenog soka limuna

2 kašike rendane korice limuna

100 ml  ulja

1 kašičica vanila ekstrakta

4 kašike biljnog mleka

 

Za dekoraciju:

 

Šećer u prahu

 

Uključiti rernu na 180°C. U činiji izmešajte suve sastojke za kuglof i orahe.

U drugu činiju pomešati med, ulje, limun, limun koricu, vanila ekstrakt i mak. Suvim sastojcima dodati mokre i dobro izmešati da nema grudvica. Dodati mleko i mešati.

Kalup premazati uljem i izliti u njega kuglof. Peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta. Proveriti  čačkalicom da li je kuglof ispečen. Kada je kuglof ispečen izvaditi ga iz rerne i ostaviti da se ohladi u modli.

Ohlađen kuglof izvaditi iz modle i prebaciti na stalak za služenje i posuti prah šećerom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3953
prethodna
Integralni hleb sa crnim pivom i četiri vrste brašna, danski garnirani sendviči
IMG_3964
sledeća
Tajlandska čorba od bundeve, rolat sa bundevom i krem sirom

Dodajte svoj komentar