Rižoto sa morskim plodovima

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rižoto sa morskim plodovima

Sastojci

  • 1 kocka za supu od povrća
  • 1 ½ litara vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 20 g celera
  • 1 šolja pirinča okruglog zrna
  • prstohvat bibera
  • ½ dl ulja
  • 300 g morskih plodova
  • 1 dl belog vina
  • 30 g starog žutog sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 200 g mediteranske mešavine povrća

 

Način pripreme:

  1. U ključalu vodu ubaciti kocku supe da prokuva, za nalivanje. Očistiti i iseckati celer, crni i beli luk.
  2. Zagrejati ulje u tiganju, pa dodati pola količine seckanog celera, crnog i belog luka da se proprži. Dodati pirinač. Promešati i naliti supom od povrća, postepeno po malo dodajući, po potrebi.
  3. Drugu polovinu celera, crnog i belog luka ubaciti u drugi tiganj da se proprži, zatim ubaciti morske plodove i naliti sa belim vinom. Kuvati nekoliko minuta.
  4. U pirinač pri kraju narendati stari tvrdi sir, sipati kiselu pavlaku i promešati. Zatim sipati mediteransku mešavinu povrća, pa začiniti sa biberom. Kuvati kratko dok povrće ne omekša.
  5. Servirati rižoto na tanjir u sredini, napraviti prostor u koji ćemo sipati ragu od morskih plodova. Služiti toplo.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im213_sufnudle
prethodna
Šufnudle (slane i slatke)
im215_riblja pasteta
sledeća
Riblja pašteta (Pašteta od dimljenog šarana)

Dodajte svoj komentar