Ruby red

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ruby red

Sastojci

Mus od ruby čokolade
200 g pirea od maline
65 g belanaca
65 g šećera
450 g slatke pavlake
200 g ruby čokolade
10 g želatina u prahu

Umutiti slatku pavlaku u šlag. Na pari izlupati šećer i belanca do 70 C i prebaciti ih u mikser dok se ne ohlade. Istopiti čokoladu na 45 C, ugrejati pire od maline do 40 C i dodati želatin. Spojiti sve u glatku masu.

 

Insert od šumskog voća
300 g pirea od šumskog voća
75 g šećera
10 g želatina u prahu

Natopiti želatin. U šerpu staviti šećer i pire od šumskog voća, zagrejati, dodati želatin da se istopi i izliti u silikonski kalup. Ohladiti.

 

Biskvit od pistaća i badema
50 g šećera u prahu
80 g žumanaca
100 g belanaca
50 g šećera
150 g putera
70 g paste od pistaća
120 g brašna
230 g mlevenih blanširanih badema
5 g praška za pecivo
75 g ruby čokolade
prstohvat soli

Izmiksati žumanca sa šećerom u prahu. Izmiksati belanca sa šećerom. Pažljivo pomešati te dve smese. Na umerenoj temperaturi otopiti puter do zlatno braon boje. Pomešati brašno, mlevene blanširane bademe i prašak za pecivo. U jaja postepeno dodavati suve sastojke i pastu od pistaća. Jednako umešati i dodati otopljen puter. Razmazati tanko na pleh obložen papirom za pečenje i posuti komadićima Ruby čokoade. Peći na 200  C oko 10-12 minuta. Ohladiti i okruglom modlom seći gotovu koru.

U silikonsku modlu sipati mus, staviti insert od šumskog voća i napuniti musom do kraja. Na vrh staviti biskvit, pritisnuti i oblikovati ivice musom. Zalediti.

 

Ruby glazura

300 g ruby čokolade
55 g kakao putera

Istopiti čokoladu i kakao puter i preliti preko zaleđenog kolača.

 

Dekoracija
50 g ruby čokolade
sedefasti prah

Temperirati čokoladu na 45 C, ohladiti je na 27 C i ponovo zagrejati na 29 C. Na acetatnoj foliji vrškom noža oblikovati listiće. Kada se ohlade, posuti ih sedefom.

 

Kitchen TV

prethodna
Hazel
sledeća
Rustikalni tart mak jabuka

Dodajte svoj komentar