Ruski boršč, pirogi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ruski boršč, pirogi

Sastojci

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

pola glavice kupusa

2 krompira

1 cvekla

500 ml svinjskog bujona

1 tikvica

2 paradajza

150 g slanine

1 veza mirođije

3 čena belog luka

 

U odgovarajućoj šerpi sa malo ulja propržiti crni luk, kada omekša dodati mu ostatak namirnica. Kada povrće malo omekša, u drugom tiganju propržiti slaninu i kada slanina bude gotova dodati čorbu i naliti bujonom. Ostaviti da se kuva 2 sata.

 

Pirogi

 

Testo

130 ml vrele vode

1 kašičica soli

100 g brašna

Nadev

2 manja krompira (kuvana)

50 g feta sira

pola glavice crnog luka

100 g putera

50 g slanine

U tiganju na malo ulja propržiti crni luk, kada omekša dodati mu slaninu i posle toga dodati mu nadev od sira i krompira.  Za testo: sjediniti  vrelu vodu i brašno, kada počne da se odvaja od prstiju znamo da je testo gotovo. Ostravti da odstoji pola sata i odmah posle toga praviti jednake krugove. Nadev staviti u sredinu i preklopiti, zatvoriti stranice viljuškom i kuvati u ključaloj kodi, gotovo je kada pirogi ispliva na površinu. U manjem tiganju istopiti puter i propržiti pirogi da dobiju zlatno žutu boju. Preko toga dodati sitno seckanu slaninu i  već proprženi luk.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4596
prethodna
Piadina italiana

Dodajte svoj komentar