Ruski medovik

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ruski medovik

Sastojci

Kore

175 g mekog brašna
175 g oštrog brašna
120 g putera
100 g šećera
30 g meda
2 jaja
1 kašičica sode bikarbone
malo soli
½ kašičice cimeta
1 kašičica mešavine začina za medenjake
nekoliko kapi arome vanile

Nadev od milerama
700 g milerama
1/2 mahune vanile
200 g šećera
200 g slatke pavlake
kora 1 limuna

Dekoracija
400 g slatke pavlake umućene u šlag
100 g svežih malina
30 g seckanih pistaća
50 g tamne čokolade
50 g bele čokolade

 

U šerpici na laganoj vatri promešati šećer i med da se zagreju. Skloniti sa vatre, prebaciti u posudu od miksera u koju dodati sve suhve sastojke, hladan puter narezan na listiće i jaja, pa zamesiti testo. Izvaditi iz miksera i zatim ga domesiti na ruke, podeliti na pola i svaku polovinu razvući tako da popuni ceo papir iskrojen na veličinu pleha od pećnice. Iskrojiti po 2 kore od razvaljanog testa, ostatke testa sačuvati za kasnije da se izvuku još 2 kore, znači sveukupno ispadne 6 kora. Peći na papiru par minuta na 170*C dok ne poprimi zlatnu boju. Od rubova testa ispeći što je preostalo, da se to kasnije izmrvi po kolaču za dekoraciju.

Za nadev izmutiti pavlaku u šlag i sve sastojke ručno povezati, ne mutiti previše da se fil ne bi razvodnio.

Pečene kore filovati kremom, spremiti u frižider da kore popiju vlagu iz krema i da kolač otpusti, najbolje preko noći.

Za dekoraciju izmutiti slatku pavlaku u šlag i staviti je u dresir kesu. Obe čokolade, svaku zasebno, otopiti te ih prohladiti sa malo usitnjene čokolade da se temperiraju  i preliti preko pucketavih folija (da podseća na sać). Sa ugrejanim aušteherima vaditi okrugle forme iz prohlađene čokolade. Maline napuniti šlagom.

Stegnut kolač rezati oštrim nožem u pravouglove i dekorisati.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

ZAGORSKI STRUKLI (5)
prethodna
Zagorski štrukli
DUBROVACKA ROZATA (1)
sledeća
Dubrovačka rožata

Dodajte svoj komentar