Saltimbocca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Saltimbocca

Sastojci

1 kg tanjih telećih šnicli (od buta)

6 listova pršute

6 listova sveže žalfije

100 g putera

200 g brašna

so

biber

maslinovo ulje

 

Na svaku šniclu staviti listić žalfije, prekriti listom pršute, pa uz pomoć tučka za meso  nežno izlupati, kako bi se pršuta spojila sa šniclom. Učvrstiti čačkalicama, kako se tokom prženja pršuta ne bi odvojila. Posoliti i pobiberiti stranu šnicle bez prršute i pred samo prženje uvaljati šnicle sa obe strane u brašno. Pržiti šnicle u zagrejanom tiganju, na otopljenom puteru par minuta sa svake strane ali malo duže da pršuta bude hrskava, bez previše okretanja. Pršuta treba da bude hrskava, a meso sočno i mekano. Posle prženja ukloniti čačkalice i servirati.

 

Medene šargarepe

6 šargarepa

2 kašike meda

50 g  putera

so

mleveni biber

 

Šargarepe oljuštiti, iseći na šire kolutove i ubaciti ih u ključalu slanu vodu da se kuvaju 10 – ak minuta. U odgovarajućoj šerpici otopiti puter i ubaciti skuvanu šargarepu, kratko sotirati. Potom dodati med i začiniti solju i biberom. Služiti uz saltimboku.

 

Đus od lavande

1 kašika suvih cvetova lavande

2 dl belog muskatnog vina

2 kašike neutralne pavlake za kuvanje

1 kašika putera

1 kašika meda

so

biber

U odgovarajuću šerpicu nasuti belo vino, lavandu i med, pa kuvati nekoliko minuta dok alkohol ne ispari. Dodati neutralnu pavlaku i puter, kratko reducirati da ispari višak tečnosti. Služiti preliveno preko medenih šargarepa.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3213
prethodna
Dimljena butkica na krompiru, ukiseljeni komorač i crveni luk
IMG_3195
sledeća
Stejk od rozbratne, muskatni pire od šargarepe i salata

Dodajte svoj komentar