Šarena Mađarica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Šarena Mađarica

Sastojci

Kore

150 g mekog brašna
150 g oštrog brašna
100 g putera
100 g šećera u prahu
100 g kisele pavlake ili milerama
10 g kakaa
1 belance
1 kašičica praška za pecivo
malo soli
1 kašika ruma

Krem


800 ml mleka
150 g šećera
70 g brašna
35 g gustina
150 g putera
100 g tamne čokolade
100 g bele čokolade
2 kašike ruma
2 kašike kakaa
prstohvat soli

 

Dekoracija
200 g umućene pavlake za šlag
50 g tamne čokolade
50 g malina
dekoracije od čokolade
sedefasti prah

 

Sve sastojke (osim kakaa i ruma) staviti u zdelu od planetarnog miksera i umesiti kompaktno testo. Podeliti ga na dva jednaka dela i u jednu polovinu umesiti kakao i rum. Od svakog testa valjati po 1 veliku koru veličine pleha od pećnice, razvlačiti ih na papiru za pečenje posutim brašnom. Prvo se peče bela kora. Peći na 160*C 8-10 minuta, tople kore preseći na 2 dela, ohladiti.

Skuvati gusti, glatki krem od mleka, šećera, brašna i gustina. Podeliti na 2 dela – u pola umešati belu čokoladu da se istopi, a u drugu polovinu tamnu čokoladu i kakao. U svaku umiksati po pola količine putera. Filovati kolač toplim kremama, tako da se kreće prvo sa tamnom korom i tamnim kremom, zatim belom korom i belim kremom, dokle ima materijala.

Temperirati tamnu čokoladu tako da se istopi 2/3 sveukupne količine čokolade i ostatak čokolade se umeša da se tako prohladi. Mazati čokoladu na lente poslastičarske folije i kada se stegne rezati čokoladne prutiće.

Razrezati stegnuti kolač i servirati ga na tanjiru ukrašenog šlagom, dekoracijama od tamne čokolade i malinama.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

RAPSKA TORTA (7)
prethodna
Rapska torta
GERMKNEDLE (5)
sledeća
Germknedle

Dodajte svoj komentar