Sarmica pituljci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sarmica pituljci

Sastojci

1 pakovanje kora za pitu

450 g mlevene svinjetine

1 glavica crnog luka

1 praziluk (beli deo)

1 mladi luk

1 čen belog luka

1 stabljika korijandera

½ kašičice bibera

3 kašike skroba

1 šolja vode

3 kašike ulja

5 kašika soja sosa

prstohvat šećera

2 kašike sirćeta

2 kašike susamovog ulja

so po ukusu

1 žumance za premazivanje

10 g susama

 

Sos

2 kašike ulja

10 g rendanog đumbira

½ dl soja sosa

1 kašika žutog šećera

 

Sitno iseckati crni luk, mladi luk i  praziluk na kolutove, sitno iseckati korijander  i staviti u posudu za mešanje. Dodati skrob, promešati i ostaviti sa strane. Dodati meso, soja sos, sirće, šećer biber i so i sve dobro promešati.

U tiganj zagrejati malo ulja i propržiti dobijenu smesu sa mesom dok se dobro ne ispeče. Pred kraj prženja dodati seckni beli luk. Skloniti sa vatre da se hladi.

Staviti po dve kore i seći na tri trake. Od traka napraviti fišeke, fišeke napiniti mesnim filom i ređati u kalup za mafine.

Premazati fišeke razmućenim žumancem i posuti susamom.

Peći u rerni zagrejanoj na 180°C 20-tak minuta.

U manjoj šerpici zagrejati ulje i dodati đumbir i malo propržiti. Odmah zatim dodati soja sos , šećer, dobro promešati i ostaviti na tihoj vatri da reducira oko 5 minuta.

Pituljke servirati tople prelivene  sa sosom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Katy The Cook

pistaci palacinke keti
prethodna
Kuvane pistaći palačinke
ananas piletina keti
sledeća
Ananas piletina

Dodajte svoj komentar