Savijača od krompira i spanaća, kroketi od jagnjetine i povrće u umaku od sira

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Savijača od krompira i spanaća, kroketi od jagnjetine i povrće u umaku od sira

Sastojci

Savijača od krompira i spanaća

½ kg jufki

½ kg spanaća

500 g krompira

4 čena belog luka

2 kašike svežeg seckanog peršuna

so

ulje

 

Priprema:

Krompir skuvajte u slanoj vodi, ohladite pa ogulite i izdrobite viljuškom. Spanać očistite i naseckajte na rezance, pa ga bacite na tiganj na minut samo da malo omekša, začinite sa

solju i usitnjenim belim lukom i umešajte krumpir. Jufku stavite na navlaženu krpu i premažite uljem i na nju stavite još jednu jufku i onda po njoj pospite smesu od krmpira i spanaća te zarolajte savijaču i pecite u namašćenom plehu na 180°C oko pola sata.

 

Kroketi od jagnjetine

400 g mlevene jagnjetine

2 jaja

2 glavice crvenog luka

100 g hlebnih mrvica

250 g krompira

 

Za paniranje

150 g brašna

100 g hlebnih mrvica

2 jaja

so

biber

peršunov list

beli biber

slatka začinska paprika

ulje

 

Priprema:

Na malo ulja popržiti sitno seeckani crveni luk pa ga izmiksati. Kuvani krompir izgnječiti viljuškom. U mleveno meso umešajte pire od luka, izgnječeni krompir, umućena 2 jaja i začiniti po želji solju i paprom i slatkom začinskom paprikom. Ako je smesa premekana stegnite je dodavanjem hlebnih mrvica. Umesite što ravnomerniju smesu od koje pravite krokete koje uvaljate u brašno, pa u umućena jaja u koja ste dodali malo brašna, te na kraju u hlebne mrvice. Pržite u dubokoj vrućoj masnoć i ocedite na upijajućem papiru.

 

Povrće u umaku od sira

½ tikvice

¼ patlidžana

1 crvena paprika

2 šargarepe

¼ celera

6 čenova belog luka

1 kašika putera

½ l pavlake za kuvanje

100 g dimljenog sira

1 kašika sitno seckanog peršuna

 

Za služenje

ajvar

 

Priprema:

Tikvicu i patlidžan iseći na ploške, pa posoliti i nakon 10-ak minuta ocediti, začiniti solju i biberom i pržiti na grill tiganju kao i crvene paprike koje treba posle oguliti. Šargarepu i celer očistiti i onda gulilicom za povrće naseći na tanke ploške pa ih izgrilovati. Povrće poređati na tanjir za serviranje. Za to vreme na malo putera popržiti usitnjeni beli luk, pa preliti pavlakom za kuvanje i na kraju dodati usitnjeni dimljeni sir pa pričekati par minuta da se sir otopi uz neprestano mešanje. Ovim umakom preliti grilovano povrće i poslužiti toplo. Dekorisati sitno seckanim peršunom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4292
prethodna
Salata od ječma i teletine, punjena jaja i slatki mlinci
IMG_4447
sledeća
Piletina u umaku od kikirikija, restovani krompir sa patlidžanima i užičke jabuke u patišpanju

Dodajte svoj komentar