Školjke od testa sa sirom i junetinom u tako sosu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Školjke od testa sa sirom i junetinom u tako sosu

Sastojci

300 g testenine u obliku školjke

250 g mlevene junetine

50 g krem sira

1 glavica crvenog luka

1 čen belog luka

1 crvena paprika

½ papričice (sušeni peperonćini)

1 prstohvat šećera

1 prstohvat vlašca

1 kašika ajvara

150 g pelata

70 g kačkavalja

so i biber

ulje

 

Skuvati testeninu oko 70 odsto. Iseckati crveni luk na sitno, beli luk što sitnije i papriku na kockice. Na laganoj vatri zagrejati ulje u tiganju. Dodati crveni luk, beli luk i papriku. Propržiti dok malo ne omekšaju, često mešajući. Dodati vlašac, so, biber, šećer. Dodati mleveno meso i kuvati još 10-15 minuta na umerenoj vatri, dok se količina ne smanji i lagano zgusne. Začiniti po želji. Dodati paradajz pelat i kašiku ajvara,  zatim peperonćini papričice po ukusu. Skloniti sa vatre i dodati krem sir. Promešati. Napuniti školjke i stavljati na prethodno ispečenu fokaču. Slagati tako da izgleda kao da su se školjke zalepile na stenu.  Posuti malo kačkavalja kako bi se zalepilo. Peći u rerni 10 minuta na 180°C.

 

Fokača

300 g brašna

50 g sipinog mastila

100 ml mlake vode

so

1 kesica kvasca

50 g golice i oraha (da li sve zajedno ili svaka po 50)

 

U odgovarajućoj posudi pomešati suve sastojke sa brašnom ( so i kvasac) dodati sipino mastilo zbog boje testa i lagano dodavati vodu dok testo ne postane glatko i ne krene da se lepi za ruke. Ostavite testo na toplom mestu 20 minuta dok kvasac ne krene da radi. Kada je testo spremno premesiti još jednom i dodati golicu i orahe. Staviti u pleh  koji smo obložili papirom  za pečenje kako se ne bi lepilo. Testo samo malo razvići  kako bi dobili oblik stene i posuti sa malo oraha i golice. Fokaču peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 180°C stepeni.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_6515
prethodna
Perkelt u ludaji
IMG_6637
sledeća
Vino torta

Dodajte svoj komentar