Skroz domaći sendviči sa dimljenom belom vešalicom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Skroz domaći sendviči sa dimljenom belom vešalicom

Sastojci

Pogačice

600 g brašna

100 ml mleka

200 ml jogurta

1 kesica suvog kvasca

2 kašike šećera

1 kašičica soli

2 jaja

100 ml ulja

margarin za mazanje

1 jaje za premazivanje

 

Sos

100 ml paradajz pirea

50 ml crnog vina

3 kašike soja sosa

1 kašika meda

1 kašika smeđeg šećera

1 kašičica bibera

 

Za prženje

ulje

300 g dimljene bele vešalice

1 praziluk

 

Nadev za pogačice

domaći malidžano

50 g gorgonzole

 

U mlako mleko sa kašičicom šećera staviti kvasac da naraste. U činiju sipati brašno, so, šećer, jaja, ulje i pripremljen kvasac, pa testo u početku mesiti varjačom. Dodati postepeno jogurt i brašno i mesiti dok ne bude glatko. Ostaviti da naraste 20 minuta na toplom mestu.Testo rastanjiti na debljinu od oko 1 cm, premazati margarinom i uviti u rolat. Napraviti od njega 8 loptica, tako da deo sa margarinom bude zatvoren. Podmazati pleh i naređati testo. Pokriti i ostaviti još 15-ak minuta. Premazati jajetom i peći na 200°C, 30 minuta.

U šerpicu staviti paradajz pire, soja sos, med, smeđi šećer, vino i začine po želji, uz mešanje pustiti da proključa i skloniti sa vatre. Naseckati belu dimljenu vešalicu na trakice i praziluk na kolutove. Kratko propržiti praziluk dok ne dobije lepu karamel boju i odmah zatim dodati belu vešalicu, pa je  kratko izgrilovati da dobije boju sa obe strane. Izvaditi pogačice iz rerne i ostaviti ih par minuta. Raseći pogačicu, mazati sa domaćim maliđanom, u nju ubaciti vešalicu sa prazilukom, kuvani sos i izmrviti gorgonzolu. Servirati na dasci.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_6637
prethodna
Vino torta
IMG_0389
sledeća
Slana domaća pita sa kupusom, slatka domaća pita sa bundevom, paradajz čorba sa kobasicama

Dodajte svoj komentar