Slagalica od kapkejkova

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slagalica od kapkejkova

Sastojci

Osnova

380 g brašna
350 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
4 jaja
150 ml ulja
100 g putera
200 ml vode
220 ml mleka
4 kašike dekor šarenih mrvica

Fil

200 g čokolade
130 ml slatke pavlake

Krem

700 ml mleka
80 g gustina
220 g šećera
120 g putera
aroma mente

Dekoracija

šarene čokoladne bombone

 

U jednu posudu sipati brašno i prašak za pecivo, dodati šećer. U drugoj posudi umutiti jaja, ulje, puter, dodati malo suvih sastojaka (brašno+šećer), pa zatim dodavati naizmenično malo mleka i vode, pa malo suvih sastojaka. U ovako pripremljenu kesicu umešati šarene mrvice. Od ove smese ispeći 24 do 30 kapkejkova, zavisno od veličine kalupa. Svaku korpicu puniti do 2/3 i peći na 170 ⁰C 20 minuta.

Za fil preliti zagrejanu slatku pavlaku preko usitnjene čokolade i umešati da se lepo sjedini. Ohladiti do fino mazive teksture, ovaj fil koristiti kao lepak za spajanje kapkejkova prilikom ređanja u oblik jelke.

Zagrejati 550 ml mleka sa šećerom, ostatak mleka povezati sa gustinom. U vruće mleko dodati smesu sa gustinom, kuvati da se zgusne, kratko. Hladiti do sobne temperature, prekriveno prozirnom folijom. Penasto umutiti omekšali puter, pa kašiku po kašiku u njega dodavati krem od mleka. Na kraju dodati aromu mente.
Ređati kapkejkove, premazivati čokoladnim kremom, i sklapati u oblik jelke. Kada se slože svi kapkejkovi premazati ih okolo dok se ne utroši sav čokoladni ganaš. Ostaviti kratko da se ohladi pre nanošenja menta krema. Krem nanositi od dna prema vrhu jelke. Na nekim mestima ostaviti golu jelku, tačnije, da se vidi šta je ispod zelenog krema. Sve na kraju ukrasiti šarenim bombonicama.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_8642
prethodna
Tiramisu kapkejk
IMG_8755
sledeća
Jagode sa šlagom kapkejk

Dodajte svoj komentar