Slagani burek od piletine, prolećni odresci i zelena salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slagani burek od piletine, prolećni odresci i zelena salata

Sastojci

Slagani burek od piletine

½ kg jufki

4 bataka

1 vezica mladog luka

1 tikvica

3 jaja

2 dl kisele pavlake

so

biber

1 dl ulja

2 kašike ajvara

 

Priprema:

Mladi luk isečemo na kolutiće, dinstamo par minuta na malo ulja, pa kad omekša dodamo kuvanu piletinu, odvojenu od kostiju, iseckanu na sitne kockice i začinimo solju i biberom. Tikvice isečemo na kockice i izgrilamo na gril tiganju, pa pomešamo sa piletinom i krompirom i dadamo kašiku ajvara. Na dno tepsije stavimo papir za pečenje, pa na njega slažemo burek, na dno stavimo tri jufke, nauljimo i pospemo nadevom od  piletine, zatim slažemo po dve jufke koje posipamo nadevom dok ne završimo zadnji sloj samo od jufki. Isečemo na kocke, pečemo u zagrejanoj pećnici na oko 180°C 10 minuta.

Dok se burek peče umutiti jaja i pavlaku.

Prelijemo smesom jaja i pavlake, pa zapečemo još 10-ak minuta.

 

Prolećni odresci

500 g krompira

150 g spanaća

1 šargarepa

100 g brašna

150 g surimi štapića

3 jaja

5 g muškatnog oraščića

5 g kurkume

5 g mlevene crvene paprike

so

biber

1 dl ulja

 

 

Priprema:

Krompir  skuvajte u ljusci u slanoj vodi. Kada je kuvan, malo ga ohladite i ogulite, naribajte i dodajte mu spanać koji ste prethodno oprali, ocedili, sitno naseckali i propržili kratko na tiganju. Šargarepu naribajte, a surimi štapiće nasecite na tanke kolutiće i dodajte krompiru. Umućena jaja začinite solju, biberom, muškatnim oraščićem, crvenom paprikom, pa sve dobro promešajte sa smesom od krompira. Od te smese oblikujte odreske, uvaljajte ih u mešavinu hlebnih mrvica i semenki, pa pržite u dubokom ulju. Ako ne možete oblikovati odreske dodajte umućena jaja i brašno. Kada postanu zlatno žuti i hrskavi, izvadite na tanjir pokriven upijajućim papirom da se ocede. Poslužite vruće.

 

 

Zelena salata

½ kg zelene salate

1 vezica mladog luka

50 jagoda

1 kruška

100 g rotkvica

100 g belog zrelog sira

3 jaja

 

Dresing

1 kašičica senfa

1 dl jogurta

2 kašike maslinovog ulja

aćeto balzamiko sirće

so

biber

 

Sve sastojke iseći na željene oblike i lagano promešati.

Preliv napraviti od svih sastojaka, dobro promešati i začiniti solju i biberom po ukusu.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4421
prethodna
Zimska salata od skuše, kuvana jaja u umaku od celera i beogradske štanglice
IMG_4359
sledeća
Složenac od kelja, supa od morskih plodova sa spanaćem i šnenokle

Dodajte svoj komentar