Slane palačinke od leblebija sa namazom od piletine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slane palačinke od leblebija sa namazom od piletine

Sastojci

Slane palačinke

200 g kuvanih leblebija
1 jaje
1/2 kašičice slatke crvene paprike
1/2 kašičice semenki korijandera
1/2 kašičice mlevenog kima
so

biber
voda od kuvanih leblebija
100 g brašna od leblebija
malo putera za prženje

Sve sastojke staviti u blender i napraviti kompaktno testo za palačinke. U tiganju zagrejati puter i pržiti male palačinke, približnog prečnika 5 cm.

 

 Namaz od piletine

1 manji pileći file
maslinovo ulje
pečene semenke bundeve
par kapi limunovog soka
malo soli
50 g kiselih krastavaca
malo suve mirođije
malo čeri paradajza
malo rukole

Pileći file iseći na deblje trake. Prebaciti meso u tepsiju, posoliti i pobiberiti meso, pa ga preliti maslinovim ulje. Meso ispeći u rerni na 180 C 10 minuta. Gotovu piletinu izvaditi iz rerne i kratko ohladiti. U posudu blendera staviti meso, semenke golice, mirođiju, maslinovo ulje, limunov sok, so i biber. Uključiti blender i napraviti finu paštetu. Kisele krastavčiće izrendati i ručno spojiti sa paštetom. Paštetu naneti na palačinku i ponoviti postupak sa još dve palačinke. Složiti palačinku na palačinku u slojevima. Dekorisati rukolom i čeri paradajzom.

 

Kitchen TV

prethodna
Lažni hleb sa lososom i pečenim povrćem
sledeća
Jovana Milić (Rekovac) – Suncokret pogača

Dodajte svoj komentar