Slane punjene korpice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slane punjene korpice

Sastojci

  • 250 gr lisnatog testa
  • 250 gr belog pilećeg mesa
  • 250 gr pečuraka
  • 4 dl kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • zacin C
  • 5 jaja
  • 5 kiselih krastavaca
  • 100 g majoneza

Priprema:
Lisnato testo razviti, vaditi časom kolutove i stavljati u kalupe za mafine. Crni luk sitno iseći i prodinstati na malo ulja, dodati iseckane pecurke i sitno seckano belo pilece meso, dinstati sve zajedno oko 10 min na kraju dodati, so, zacin C i 2 dl kisele pavlake. U svaki kalup sa lisnatim testom staviti oko 2 kasike fila, staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se pece oko 15 min.

Za to vreme iseckati na kockice kuvana jaja, kisele krastavce, dodati kiselu pavlaku i majonez.
Korpice izvaditi iz kalupa dobro ohladiti i na svaku staviti oko dve kasike fila. Drske napraviti od lisnatog testa iseci traku presaviti na pola uvrnuti i peci u zagrejanoj rerni jako kratko vreme.Na korpice u gornji fila pobosti drske, ukrasiti po želji.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Murtabak
prethodna
Murtabak
Knedliky
sledeća
Punjene rolnice u sosu sa češkim hlebom – Knedliky

Jedan komentar Sakrij komentare

Postovana, recept izgleda prelepo ali tekst ne odgovara slici (nema sunke i persuna sa slike). takodje nije jasno da li se peku korpice sa delom fila ili prazne pa se posle sipaju dva spojena fila. Molim posaljite mi korigovan recept. Puno hvala

Dodajte svoj komentar