Slani tost doručak, bombice, cvekla burger, žuta salata, burger pogačice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slani tost doručak, bombice, cvekla burger, žuta salata, burger pogačice

Sastojci

DORUČAK-Slani tost doručak

1 parče tost hleba

30 g humusa

30 g pržene slaninice

1 kuvano jaje

 

Hleb premazati humusom, pa rasporediti seckano jaje i slaninicu.

 

1 parče tost hleba

1/2 avokada

1 kašika očišćenog nara

1 kašika rikote

malo maslinovog ulja

 

Na hleb poređati avocado sečen na listiće, posuti rikotom i narom, pa pokapati maslinovim uljem.

 

Bombice

 

2 manje banane

200 g  kuvanih leblebija

4 kašike kokosovog brašna

4 kašike rogača

4 kašike mlevenog lanenog semena

1 kašika kakaa

5 ml arome vanila

2 kašike kokosovog ulja

2 kašike meda

50 g crne čokolade

 

Kuvanu leblebiju i bananu samleti u blenderu, mlevenu masu prebaciti u veću posudu. Kašikom konstantno mešati i dodavati ostale sastojke osim čokolade. Nju istopiti na umereoj temperaturi. Sve sastojke jednako sjediniti i ručno formirati kuglice veličine oraha. Gotove kuglice složiti na tanjir i svaku preliti istopljenom čokoladom. Servirati hladno.

 

Cvekla burger uz žutu salatu i burger pogačice

 

1 šolja kuvanih leblebija

1 šolja kuvanog ječma

1/2 šolje rendane cvekle

1 ½ kašike čia semena

so

biber

malo karia

1 čen belog luka

 

Kuvane leblebije i ječam grubo samleti u benderu, prebaciti u veću posudu. Cveklu izrendati na sitno rende. Cveklu dodati u posudu sa ječmo. Dodati čia seme i sve promešati. Beli luk iseći sitno i dodati ga u  posudu, zatim dodati kari, so i biber. Još jednom promešati i ručno formirati masu u oblik burgera. Burgere ređati na nauljen pleh i ispeći ih u rerni na 180C 30 minuta.

 

Žuta salata

1 veći krompir

1 kašika senfa

sok 1/2 limuna

5 kašika maslinovog ulja

so

1/2 šolje kukuruza šećerca

5 kiselih krastavaca

1 šargarepa

 

U vodi skuvati krompir šargarepu i kukuruz šećerac. Kuvani krompir samleti u blenderu uz dodatak ulja, limunovog soka i senfa. Kisele krastavce i šargarepu iseći na kockice. U posudi pomešati dresing i povrće, služiti hladno.

 

Burger pogačice

3 kašike speltinog brašna

3  kašike integralnog pšeničnog brašna

2 kašike ulja

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

prstohvat soli

2/3 šolje mineralne vode

30 g semenki golice za posipanje pogačica

 

Suve sastojke spojiti u jednu posudu i špatulom jednako promešati.U posudu sipati ulje i vodu, posoliti i umesiti testo. Gotovo testo kašikom stavljati na nauljen pleh i oblikovati u nešto veći krug nego burgere. Posuti testo golicom i ispeći na 180 C 35 minuta.

 

malo rukole

 

Servirati burger sa salatom i malo rukole između.

 

RECEPT – MASKA SA LEBLEBIJOM

1 kašika mlevenih leblebija

1 kašika jogurta

2 kašičice meda

1/2 kašičica cimeta

 

 

Pomešati sve sastojke, a potom  naneti na umiveno lice i vrat. Isperite mlakom vodom nakon 20 minuta, ali tako što ćete prstima nežno masirati kožu, tako da ujedno uradite i piling.

Kitchen TV

prethodna
Kinoa činija, rolnice sa šljivama, bogata salata, tortilja
sledeća
Pizza hleb, voćne palačinke, sataraš, brza fokača

Dodajte svoj komentar