Slatka pogača

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slatka pogača

Sastojci

Testo

4 kašike šećera
1 kesica suvog kvasca
2,5 g soli
200 ml mleka
2 velika jaja
50 ml ulja

Nadev sa malinama

60 g putera
60 g kremastog, masnog, neutralnog sira
120 g malina
2 ravne kašike gustina
6 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera

Nadev sa lešnicima

2 kesice karamel šećera
150 g mlevenih lešnika
150 ml vrućeg mleka
2 kašike šećera
2 kašike mlevenog keksa

Za testo pomešati prvo sve suve, pa posebno i sve vlažne sastojke, pa ih pomešati i umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste. Rastanjiti testo i podeliti ga na dva dela, pa filovati pola malinama, pola lešnikom. Urolati, pa seći na ukupno 12 delova. Ređati naizmenično u veliki pleh. Peći na 220⁰C 15 minuta, pa još 30 minuta na 180⁰C.
Za deo sa malinama: premazati pogaču mešavinom putera i krem sira, posuti malinama koje su blago usitnjene viljuškom, posuti gustinom i šećerom.
Za deo sa lešnikom: mlevene lešnike naliti vrućim mlekom, filovati testo, pa posuti mlevenim keksom i šećerom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_8417
prethodna
Saher
IMG_8514
sledeća
Princes krofne sa krckavom koricom

Dodajte svoj komentar