Slojevita keks torta bez pečenja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slojevita keks torta bez pečenja

Sastojci

Korice

500 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
100 g bele čokolade
60 g meda
175 g putera
20 ml mleka
2 lista želatina
5 ml arome vanile

 

Fil od mlečne čokolade

200 g mlečne čokolade
170 ml slatke pavlake
1 kesica mlevenog belog želatina
30 ml mleka
50 g meda

 

Fil od mleka

200 ml slatke pavlake
100 g bele čokolade
2 kašike belog krema

 

Dekoracija

1 kesica dekor šarenih mrvica

 

Korice:
Pomešati mleveni keks, lešnik, istopljeni puter, belu čokoladu, med i 150 ml mleka. Naliti želatin mlekom da nabubri, istopiti ga, pa pomešati sa smesom. Formirati dve tanje kore. Ostaviti ih da se ohlade u frižideru.

 

Fil od mlečne čokolade:

Natopiti želatin hladnim mlekom. U vruću slatku pavlaku sipati med i istopljenu čokoladu, sjediniti, ohladiti, dodati istopljen želatin i umutiti.

 

Fil od mleka:

U umućenu slatku pavlaku dodati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu i beli krem.

 

Serviranje:

Na keks koru naneti fil od mlečne čokolade, zatim opet keks koru, pa fil od mleka. Dekorisati šarenim mrvicama.

 

Kitchen TV

prethodna
Karamel kapkejkovi sa kokicama
sledeća
Francuska krempita

Dodajte svoj komentar