Slovački kupus, knedle, slatka nugat činija

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slovački kupus, knedle, slatka nugat činija

Sastojci

½ glavice kupusa
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
4 veća krompira
500 ml pasiranog kuvanog paradajza
200 g suvog mesa
100 g slanine
100 g domaće kobasice

so

biber

 

Za serviranje

100 g krem sira

1 ljuta papričica

Glavicu kupusa iseckati na kocke, šargarepu iseći na kolutove, crni luk iseckati sitno, krompir iseckati na kockice,suvo meso,slaninu i kobasicu iseći na veličinu zalogaja. Kupus kuvamo tako što složimo red kupusa, red povrća, pa red kupusa ,pa red suvog mesa,slanine i kobasice i takvo slaganje ponovljati dokle ima kupusa,povrća i suvog mesa. Poslednji sloj treba da bude kupus. Začiniti solju i biberom.  Preliti vodom da ogrezne i staviti da se kuva. Kada je kupus skuvan 90% preliti kuvanim paradajzom i začinima. Ukrčkati još malo i servirati toplo, sa knedlama  krem sirom i ljutom papričicom.

 

Knedle

250 g brašna
5 kašika ulja
½ kesice suvog kvasca

2 dl mleka
60 g zemički
1 jaje
so
U prosejano brašno dodati kvasac, promešati, pa dodati mlako mleko, prstohvat soli i jaje. Zamesiti testo mikserom.

Zemičke iseći na kockice i u tiganju propržiti na ulju i dok je još vruć sipati u testo. Sve dobro promešati i ostaviti da naraste 20 minuta.

Od uskislog testa kašikom oblikovati knedle i kuvati na pari 20 minuta.
Slatka nugat činija

1 kesica krem pudinga od karamele
3 dl mleka
2 kašike gustina
2 kašičice kakao praha           1 kesica vanilin šećera            3 banane
200 g mlevenog keksa
200 g badema
100 g lešnika
100 g krema
100 g bele čokolade

čokoladni keks

šlag

Ulupati puding od karamele sa 3dl mleka i dve kašike šećera.

Zatim, 3dl mleka, 2 kašičice kakaa, 1 vanilin šećer i 2 kašike šećera se prokuvaju i zatim uz mešanje dodati gustin razmućen u hladnom mleku. Mešati žicom na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Blenderom napraviti kašu od banane i od mleka, mlevenog keksa i badema. U providne posude slagati seckani čokoladni keks, puding, krem, seckane lešnike, fil od kakaa, seckanu belu čokoladu, fil od banane, seckane crne čokolade i šlag. Posuti seckanim lešnikom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

CISTERNA TORTA (3)
prethodna
Cisterna torta
IMG_0541
sledeća
Zapržena čorba, restovan krompir, punjene jabuke

Dodajte svoj komentar