Složenac od kelja, supa od morskih plodova sa spanaćem i šnenokle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Složenac od kelja, supa od morskih plodova sa spanaćem i šnenokle

Sastojci

Složenac od kelja

 1 glavica kelja

½ kg fileta oslića

1 glavica crvenog luka

3 čena belog luka

250 g pirinča

2 dl pavlake za kuvanje

3 jaja

50 g hlebnih mrvica

mešavina semenki

 

Začini

crvena suva začinska paprika

kurkuma

so

biber

korijander

 

Za prženje

ulje

 

 Priprema:

Kelj skuvajte u slanoj vodi, pa ohladite i sitno naseeckajte. Na malo ulja dinstajte sitno seckani crveni luk i izgnječeni beli luk,  pa kada omekša dodajte obrašnavljene filete oslića . Začinite solju, biberom, crvenom paprikom, kurkumom i korijanderom. Ribi dodajte kelj i kuvani pirinač, te promešajte, pa sve zalijte pavlakom za kuvanje pomešanu sa jajima  i opet promešajte.  Tepsiju nauljite i pospite hlebnim mrvicama, pa ravnomerno rasporedite smesu. Odozgo pospite šakom hlebnih mrvica i semenkama. Pecite zavisno od debljine od 30 – 45 minuta  na oko 180°C.

 

 

Supa od morskih plodova sa spanaćem

300 g morskih plodova

1 dl maslinovog ulja

1 glavica crvenog luka

3 čena belog luka

1 praziluk

300 g spanaća

1 l ribljeg temeljca

125 ml kokosovog mleka

 

Začini

so

biber

đumbir

korijander

 

 Priprema:                

Na ulju prepržiti usitnjeni crveni luk i beli luk dok ne omekšaju. Zatim im dodajte brašno i pržite par minuta da se brašno zarumeni. Dolijte riblji temeljaci kokosovo mleko, pa usitnjeni spanać. Začinite solju, biberom,  đumbirom i korijanderom. Za to vreme morske plodove i praziluk isečen na tanke kolutiće propržite na malo ulja i poslužite uz supu.

 

Šnenokle

1 l mleka

4 jaja

4 kašike šećera

3 kašike šećera u prahu

2 kesice vanilin šećera

prstohvat soli

 

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca,  pa belanca umutiti sa malo soli u čvrst sneg. Pred kraj mućenja dadavati po malo prah šećera i nastaviti mućenje da se sneg još više učvrsti.

Staviti mleko da provri i većom kašikom uzimati sneg i stavljati da se kuva po 10- tak sekundi sa svake strane. Vaditi  francuskom kašikom u posudu u kojoj će šnenokle biti servirane.

Žumanca, vanilin šećer i kristal šećer dobro umutiti i dodati im malo mleka u kojem se kuvao sneg.  Sve dobro promešati  i uz neprestano mešanje sipati u mleko koje treba da kuva na tihoj vatri. Mešati i kuvati dok se ne zgusne.

Krem od jaja presuti u posudu sa snegom.

Servirati hladno.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4089
prethodna
Slagani burek od piletine, prolećni odresci i zelena salata
IMG_4527
sledeća
Rolat hleb sa čvarcima i prazilukom, supa od bundeve i goji bobica i salata od cvekle

Dodajte svoj komentar