Sote Stroganov lazanje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sote Stroganov lazanje

Sastojci

Testo za lazanje

300 g oštrog brašna

1 kašičica soli

3 žumanca

3 kašike maslinovog ulja

2-3 kašike hladne vode po potrebi

 

Fil

250 g telećeg buta

2  glavice crnog luka

200 g šampinjona

3 kašike putera

3 kašike brašna

50 g senf sosa

200 ml pavlake za kuvanje

70 g gaude

so

biber

mlevena paprika

ulje

malo mleka

 

Napraviti udubljenje u sredini, pa lupiti jaja u nju. Dodati na jaja so i malo ulja. Malo viljuškom promešati jaja sa uljem i solju, pa takođe viljuškom, dodavati brašno u jaja i tako dok se ne dobije lepa mrvičasta masa. Prebaciti testo (iako mrvičasto) na radnu ploču, pa mesiti dok ne postane glatko. Ako je potrebno, dodati po jednu kašiku hladne vode, tek toliko da se bolje sjedini. Ovo ne treba da bude meko testo. Staviti ga u prijanjajuću foliju, pa ostaviti da odstoji  30-tak minuta.

Za to vreme napraviti fil. Zagrejati rernu na 200C. Dobro zagrejati ulje u velikom, dubokom  tiganju i ubaciti teletinu, uz brzo mešanje. Izvaditi i staviti u činiju. Dodati još malo ulja, zajedno sa lukom i narezane pečurke i pržiti dok ne omekšaju, a zatim malo začiniti. Skloniti sa ringle i sjediniti sa mesom. U drugom tiganju zagrejati puter, a zatim umešati brašno i ostaviti da se kuva na minut ili dva, žustro mešajući sve vreme, da bi se dobio glatki sos. Dodati pavlaku, so, biber, papriku i senf i promešati sve zajedno i ostaviti 5 minuta da lagano krčka. Izvaditi testo za lazanje. Podmazati posudu u kojoj će se peći lazanje i ređati sloj fila, sloj mesa, red sira, pa sloj testa. Ponoviti dok ima sastojaka,  završivši sa slojem testa i sira. Pošto su kore sveže peći u rerni 10-15 minuta na temperaturi od 220C.

 

Kitchen TV

prethodna
Restovana džigerica sa krompirom u foliji
sledeća
Svinjski papci sa sočivom

Dodajte svoj komentar