Špargle u sosu,  pečeni mladi krompirići, šnicle od plavog patlidžana, sorbe od maline i banane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Špargle u sosu, pečeni mladi krompirići, šnicle od plavog patlidžana, sorbe od maline i banane

Sastojci

špargle

1 glavica crnog luka

pola dl fonda od povrća

2 kašike seckanog bosiljka

70 g kisele pavlake

pola limete

pola kašičice muskatnog oraha

 

 U odgovarajućoj šerpi izblanširati špargle, a donji deo špargli propržiti sa crnim lukom i naliti fondom od povrća. To će nam biti baza za sos, dodati bisiljak, kiselu pavlaku, muskatni orah i izblendati sa štapnim mikserom. Sos preliti preko oblanširanih špargli.

 

 Pečeni mladi krompirići

 

500 g mladih krompirića

2 grančice svežeg ruzmarina

20 ml maslinovog ulja

10 g soli

pola kašičice čili praha

 

Sve sastojke staviti u vatrostalnu činiju, začiniti i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni 45 minuta.

 

Šnicle od plavog patlidžana

 

2 plava patlidžana

 

Panir masa

3 jaja

100 g brašna

100 g prezli

 

Patlidžan iseći na šnicle uzduž, posoliti i ostaviti 10 minuta da so izvuče gorčinu. Ispanirati patliđan u brašno jaja i prezle i pržiti u tiganju sa malo ulja. Kada bude gotovo odložiti na papir da se višak masnoće iscedi.

 

Sorbe od maline i banane

 200 g malina

2 banane

1 dl soka od pomorandže

50 g šećera u prahu

 

U blender dodati sve sastojke i izblendati. Staviti u zamrzivač da se stegne i posle servirati.

 

Kitchen TV

prethodna
Sloppy Joes, coleslaw salata
sledeća
Orada, humus, sezonska salata

Dodajte svoj komentar