Starinska supa sa knedlama od džigerice i užička proja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Starinska supa sa knedlama od džigerice i užička proja

Sastojci

Supa

500 g goveđeg mesa

1 veza zeleni

3 šargarepe

½ korena celera

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

so i biber

2 lista lovora

1,5l vode

 

Dekoracija

sitno seckan list peršuna

 

Knedle od džigerice

1 jaje

1 pileća džigerica

5-6 kašika griza

½ kašičice soli

malo mlevenog bibera

5 kašika maslinovog ulja

 

Užička proja

750 g kukuruznog brašna

4 jaja

250 g punomasnog sira

250 g mlevenih čvaraka

125 g kajmaka

malo mleka

so

1 kesica praška za pecivo

 

 

Priprema:

U šerpi odgovarajuće veličine zgrejati malo ulja i dodati glavicu luka isečenu na četvrtine da malo porumeni.

Meso iseći na krupne komade, posoliti i pobiberiti i kratko propržiti sa lukom. Naliti vodom.

Iseći korenasto povrće i staviti u supu. Začiniti solju i biberom i dodati lovor. Ostaviti da se kuva na tihoj vatri barem 45 minuta. Po želji skinuti penu dok se supa kuva.

Knedle:Pileću džigericu izgnječiti na dasci za seckanje tupom stranom noža, dodati jaje, so, biber i ulupati viljuškom. Dodati griz, promešati i ostaviti malo da griz upije tečnost. Zagrejati kašiku u kipućoj supi i polako kašikom spuštati knedle u supu. Kuvati dok ne isplivaju na površinu, 15 minuta.

Supu služiti sa knedlama i seckanim listom peršuna.

 

Užička proja: U veću posudu prosejati kukuruzno brašno, dodati jaja, izgnječen sir, prašak za pecivo, samlevene ili sitno iseckane čvarke i kajmak. Dodati malo tople vode i mleka, taman toliko da se umesi  mekano testo. Pleh dobro podmazati uljem, sipati testo i rukom poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2o minuta ili dok se ne dobije fina rumena koricu.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Katy The Cook

curece grudi sa jabukama keti
prethodna
Guščije grudi s jabukama
IMG_3784
sledeća
Fit doručak sa jajima

Dodajte svoj komentar