Strata, meksička pileća supa i španski kolač sa limunom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Strata, meksička pileća supa i španski kolač sa limunom

Sastojci

Strata

500 g hleba

 

Fil

6 jaja

6 dl mleka

50 g putera

400 g rendanog sira

100 g suvog mesa

1 vezica mladog luka

200 g šampinjona

½ konzerve kukuruza

½ konzerve pasulja

1 feferona

2 kašike ajvara

 

Začini:

so

biber

muškatni oraščić

začinska paprika

kurkuma

50 g mešavine semenki (suncokret, lan, golica…)

 

 Umutite jaja i mleko, pa začinite solju, biberom, muškatom, začinskom  paprikom i kurkumom. Na malo ulja popržiti sitno seeckani mladi luk, feferonu i suvo meso dok ne omekšaju, pa dodati šampinjone sečene na ploške i dinstajte par minuta dok pečurke ne puste vodu. Dodati im kukuruz, pasulj i ajvar. Dno tepsije koja je prethodno premazana maslacem posuti mešavinom hlebnih mrvica i semenki. Na dno složite deblje isečene parčiće hleba tako da prekriju celo dno, pa ih namočiti umućenim jajima uz pomoć kašike, te po njima rasporedite ½  nadeva od pečurki i povrća, posuti 1/3 ribanog sira. Na njega staviti jedan red tanko isečenih parčića hleba koji su prethodno umočeni u umućena jaja, posuti ostatkom nadeva i 1/3 rendanog sira pa završiti zadnjim redom hleba koji  je namočen ostatkom umućenih jaja i posuti zadnjom 1/3 rendanog sira i mešavinom semenki i kockicama putera. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na oko 180°C oko 45 minuta.

 

 Meksička pileća supa

300 g pilećih grudi

1 vezica mladog luka

2 šargarepe

1 koren peršuna

¼ korena celera

1 crvena paprika

1 feferona

4-5 čena belog luka

1 dl soka od paradajza

100 g suvog paradajza

100 g kukuruza i pasulja

1,5 l pilećeg temeljca

 

Začini

so

biber

kurkuma

korijander

kim

peršunov list

 

Za prženje

ulje

 

Na malo ulja popržiti sitno seeckani beli dio mladog luka i šargarepu, koren peršuna i celer sečen na sitne kockice. Kada povrće malo porumeni dodati usitnjeni beli luk,  papriku i feferonu sečene na kockice, pa dinstati još jedan minut, dodati piletinu isečenu na sitne kockice i usitnjeni sušeni paradjz, pa dinstati još par minuta, dodati pasulj i kukuruz,te zaliti temeljcem i sokom od paradajza.Prema potrebi začiniti solju, biberom, kurkumom, usitnjenim korijanderom i kimom, pa kuvati još 10-ak minuta. Prilikom serviranja posuti usitnjenim peršunovim listom.

 

 

Španski kolač sa limunom

 Za 6 osoba

2 čaše kiselog mleka

2 čaše maslinovog ulja
6 čaša brašna
6 jaja
2 limuna
4 čaše šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo

 

Za serviranje

 džem od pomorandže

 

U odgovarajuću posudu sipati kiselo mleko, ulje,  jaja, rendanu koru od dva limuna, sok od dva limuna, štapić vanile. Sjediniti. U drugu posudu pomešati brašno i prašak za pecivo, pa sjediniti sa prethodnim sastojcima, dobro promešati. Kada je masa kompaktna, sipati je u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno prekrivenu papirom za pečenje. Peći na temperaturi od 180 stepeni oko 25 minuta. Proveriti čačkalicom da li je testo pečeno.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4045
prethodna
Hleb sa suvim mesom i ajvarom, supa od pasulja i bosanska salata od avokada
IMG_4261
sledeća
Supa od kuvanih jaja i krompira, bread puding i oblande sa alvom

Dodajte svoj komentar