Štrudla sa rikotom, višnjama i bademom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Štrudla sa rikotom, višnjama i bademom

Sastojci

Testo

 

200 ml mleka

200 ml ulja

200 ml vode

150 g šećera

1 kocka kvasca

900 g brašna

1 kašičica soli

 

Fil

 

200 g rikota sira

200 g krem maslaca

5 kašika gustina

100 g šećera u prahu

2 belanca

500 g smrznutih višanja bez koštica

200 g listića badema

50 g brašna za višnje

 

Kvasac staviti u činijicu tople vode, dodati malo soli, brašna i ostaviti ga na toplo mesto da proradi. U činiju staviti brašno, so, šećer, mlako mleko, ulje i vode po potrebi. Kad je kvasac proradio, dodati ga u brašno i zamesiti glatko testo, pa ostaviti da odstoji sat vremena na toplom.Nakon toga testo podeliti na pola  i ostaviti da odstoji još pola sata. Za fil pomešati  rikotu, krem maslac, gustin, šećer u prahu i dva belanca. Zagrejati uz mešanje na slaboj temperaturi  tik do vrenja. Staviti da se ohladi. Razviti svaku polovinu na debljinu od 0,5cm. Na spremno testo mazati  fil od rikote i ređati višnje uvaljane u brašno, a zatim posuti listićima badema. Uviti štrudle i poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 35minuta. Štrudla je pečena kada dobro porumeni. Izvaditi i po želji posuti šećerom u prahu.

 

 

 

 

 

 

Kitchen TV

prethodna
Svinjski papci sa sočivom
sledeća
Tartaleta torta sa jagodama i bananama u čokoladi

Dodajte svoj komentar