SUFLE OD JABUKA

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

SUFLE OD JABUKA

Sastojci

200 g pirea od jabuka

1 g mlevenog cimeta

100 g šećera u prahu + 40 g za oblaganje posuda za pečenje

2 žumanca

4 belanca

2 kašike brašna

10 g šećera u prahu

10 g margarina

 

Zabajone:

3 žumanca
50 g šećera u prahu
1 dl belog vina

Napraviti pire od jabuka tako što se narendaju očišćene jabuke, u njih se doda pola kašike šećera u prahu, cimet i dinstaju se kratko dok ne omekšaju i dok ne ispari višak tečnosti. Ostaviti da se ohladi.

Odvojiti belanca od žumanaca.

Žumanca i cimet umutiti penasto i umešati u ohlađeni pire od jabuka sa dodatkom dve kašike brašna.

Belanca sa ostatkom šećera ulupati u čvrsti sneg. Potom polako umešati u gornju smesu. Napuniti 3/4 posude prethodno premazane margarinom i obložene prah šećerom.

Ugrejati vodu, staviti posudice i tako vruće staviti u pleh sa vrućom vodom a zatim u pećnicu, prethodno ugrejanu na 220°C.

Servirati odmah nakon vađenja iz pećnice.

 

Zabajone

U šerpi ugrejati vodu do ključanja i u nju staviti drugu posudu za kuvanje na pari, tako da ne dodiruje vodu. Sipati žumanca i šećer i, mešajući žicom, nalivati belo vino. Smesu kuvati na pari 10 minuta, uz stalno mešanje.

Posudu staviti u šerpu sa hladnom vodom da se zabajone hladi.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

ukusi-azije-ep15-phad-thai-mov_snapshot_10-28_2016-10-24_12-21-48
prethodna
Phad Thai
lbsk-ep06-kozice-mov_snapshot_12-42_2016-10-24_12-10-20
sledeća
Salata od kozica sa kuglicama mocarele i bosiljkom

Dodajte svoj komentar