Šumski paprikaš i nesvakidašnji pire

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Šumski paprikaš i nesvakidašnji pire

Sastojci

1 veća glavica crnog luka

1 šargarepa

3 crvene paprike

malo kukuruznog brašna

½ kg pečuraka (bukovače i šampinjoni)

10 g suvih vrganja

10 g suvih sunčanica

ulje

so i biber

2 lovorova lista

3 kašičice brašna

3 kašičice slatke začinske paprike

2 kašičice suvog začina

 

Susamovo mleko

100 g susama

2 dl vode

 

Priprema:

U šerpu ili dublji tiganj staviti ulje da se zagreje. Iseckati luk i staviti u šerpu. Iseckati na kolutiće šargarepu i ubaciti u šerpu. Dodati lovor i krupno sečenu papriku.

Susam delimično samleti u blenderu, pa dodati vodu. Nastaviti mešanje dok se ne dobije susamovo mleko. Procediti susam i dobijeno mleko, potopiti sunčanice i vrganje da se rehidriraju.

Krupno iseći bukovaču i šampinjone, staviti u šerpu sa povrćem i dobro promešati.

U manjoj šerpi tostirti susam. Rehidrirane pečurke staviti u šerpu sa ostalim sastojcima. U susamoovo mleko u kojem su bile pečurke staviti brašno, slatku začinsku papriku i suvi začin. Dobro promešati da bude bez grudvica i dodati uz mešanje u paprikaš kao zapršku i ostaviti da krčka još par mnuta.

 

Pire krompir

 500 g krompira

20 g maslaca

so i biber

½ kašičice crnog kumina

1 kašičica crnih truba

50 g susama

 

Priprema:

Susam istostirati. Krompir iseći nan kocke i kuvati u vodi dok ne omekša.

Ocediti krompir, dodati sve ostale sastojke i ispasirati.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Neša Travka

sarama i recelj
prethodna
Sarma od kiselog kupusa i recelj
bundeva sa prebrancem i varivo od psenice
sledeća
Pečena bundeva sa prebrancem i čorba od pšenice, pirinča i tikvica

Dodajte svoj komentar