• Home
  • Neša Travka
  • Super obrok od starog hleba i čorba od kukuruza, praziluka i suvog paradajza
Super obrok od starog hleba i čorba od kukuruza, praziluka i suvog paradajza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Super obrok od starog hleba i čorba od kukuruza, praziluka i suvog paradajza

Sastojci

1 vekna bajatog hleba

200 g kačkavalja mešanca

100 g belog sira

50 g vurde

1 kašika pavlake

1 dl mleka

20 g putera

2 jaja

½ kašičice rtanjskog čaja

1 kašičica slatke mlevene začinske paprike

2 kašike susama

 

Priprema:

Nožem zasecite hleb, ali ne do kraja, tako da napravite mrežu sastavljenu od kockica veličine

od oko 2,5 cm. Možete iskoristiti bajati hleb. Umutiti 1 jaje, mleko, dodajte pavlaku, slatku začinsku papriku, rtanjski čaj, sitan sir i time napuniti svaki zarez u hlebu, a onda dodati  po parče kačkavalja.

Drugo jaje umutiti, preliti hleb, pa posuti susamom.

Zatim, u posebnoj činiji pomešati maslac, mladi luk, beli luk i susam, pa posoliti. Sve lepo

Promešati, pa ceo hleb premazati ovom mešavinom. Zatim hleb prekriti alu folijom i peći u

zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.

 

 Čorba od kukuruza, praziluka i suvog paradajza

 300 g kukuruza šećerca

1 praziluk

50 g suvog paradajza

1 kašičica suvog začina

¼ korena celera

1 kašika maslinovog ulja

2 šolje vode

so i biber

2 kašike kukuruznog brašna

 

Dekoracija

½ veze svežeg peršuna

 

 Priprema:

Skuvati kukuruz u vodi.

Na ulju propržiti praziluk, dodati suvi začin. Dodati seckani suvi paradajz i narendani celer.

Kuvani kukuruz ispasirati štapnim blenderom u vodi u kojem je kuvan. U dinstani luk dodati kukuruzno brašno, pa naliti pasiranim kukuruzom. Začiniti po ukusu i korigovati gustinu čorbe dodavanjem vode.

Dekorisati svežim peršunom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Neša Travka

restovan krompir i knedle od oslica
prethodna
Knedle od oslića i restovan krompir sa prazilukom i suvom paprikom
zapecene njoke
sledeća
Zapečene njoke sa grilovanim povrćem i pirotskim sirom

Dodajte svoj komentar