Švedsko pecivo – kanelbular

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Švedsko pecivo – kanelbular

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 200 ml mleka
  • jaje
  • 100 g margarina
  • 1/3 paketića svežeg kvasca
  • 1 ½ kašičica soli
  • 1 ½ kašičica šećera
  • 150 g mlevenih badema
  • 150 g tamnog šećera
  • cimet po ukusu
  • muskatni orah po ukusu
  • žumance za premazivanje testa

 

Način pripreme:

(za 12 komada)

  1. Razmutiti kvasac, pola kašičice soli i pola kašičice šećera u mlakom mleku, pa ostaviti da odstoji 10 minuta.
  2. U posudu za mešanje sipati brašno, 50 g otopljenog margarina, jaje, kašičicu soli, kašičicu šećera i razmućeni kvasac. Umesiti testo, da bude glatko i da se odvaja od zidova posude. Po potrebi dodati malo vode ili brašna dok se ne dobije glatko testo. Testo izvaditi na radnu površinu i dobro ga umesiti dok se ne ujednači. Umešeno testo vratiti u posudu, prekriti čistom krpom i ostaviti 30 minuta na toplom da naraste.
  3. Na radnu površinu posuti malo brašna, pa razvući testo pravougaonog oblika (50x40cm), pemazati ga ostatkom otopljenog margarina, posuti mešavinom mlevenog badema, muskatnog oraha, tamnog šećera i cimeta. Ostaviti za kraj 1/3 mešavine da bi u nju uvaljali pecivo. Testo urolovati kao za štrudlu.

4.Podmazati posudu ili je prekriti papirom za pečenje. Zagrejati pećnicu na 200°C Iseći rolat od testa na komade 2-3 cm širine. Dobijene komade testa razvući i uvrtati po dužini, a zatim formirati u obliku puža, uvaljati ih u 1/3 mešavine koju smo sačuvali i slagati u posudu za pečenje. Premazati razmućenim žumancetom i peći u pećnici oko 20 minuta.

  1. Servirati toplo, po želji posuti šećerom u prahu.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im104_cokoladna_pasta
prethodna
Čokoladna pasta sa putaneska sosom
im106_provansalska_pita
sledeća
Provansalska pita sa crnim lukom

Dodajte svoj komentar