Svekrvin rolat sa limunadom od cvekle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Svekrvin rolat sa limunadom od cvekle

Sastojci

Svekrvin rolat

 185 ml mleka

185 ml margarina

185 g brašna

6 jaja

 

Fil

200 g krem maslaca

200 g krem sira

5 kiselih krastavaca

150 g kačkavalja

350 g dimljenog lososa

so i biber

 

 Mleko prokuvati sa margarinom i u to dodati brašno, pa skloniti sa vatre i polako dodavati jedno po jedno jaje u smesu, ali tako da se svako jaje sjedini sa smesom pre nego što se doda drugo.

Smesu prebaciti na pleh obložen papirom za pečenjei razvući špatulom na 2-3 mm debljine u pravuogaoni oblik. Peći na 180°C oko 20 minuta i prvih 15 minuta ne otvarati rernu. Dok se kora peče, sjediniti krem sir i krem maslac, naseckati krastavčiće na kockice, a losos na trakice. Kačkavalj narendati. Pečenu koru filovati masom od krem sira i maslaca, posuti krastavčiće i losos i urolati u rolat. Rolat namazati sa preostalim filom, samo toliko da služi kao lepak, a odozgo posuti kačkavaljem. Vratiti u rernu na još 3 minuta  da se kačkavalj otopi. Pre serviranja ohladiti i služiti sa limunadom od cvekle.

 

Limunada od cvekle

2 veće cvekle

2 limuna

4 kašike žutog šećera

sveža nana

Očistiti i skuvati cveklu. Koristiti samo sok a kuvanu cveklu možete pojesti.  Sipati u čaše i dodati sok od limuna, šećer i nanu po ukusu.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_5987
prethodna
Ogledalo čoko torta “Galaksija”
IMG_6215
sledeća
Dimljena šaran sarma u vinovoj lozi

Dodajte svoj komentar