Svinjski papci sa sočivom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Svinjski papci sa sočivom

Sastojci

 

Svinjske nogice

2-3 svinjske nogice

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica bibera

4 srednje glavice crnog  luka

500 ml pasiranog  paradajza

2 lovorova lista

1 kašika mešavine začina

ulje

gaza

 

Sočivo

 

300 g sočiva

3 krompira

3 čena belog luka

1 šargarepa

1 veza peršuna

par listova žalfije

ulje

so

biber

 

 

Priprema nogice:

Ostaviti preko noći svinjske nogice u hladnoj vodi da prenoće. Zatim se nogice umotaju u gazu i čvrsto zavežu da se ne bi sva koža i mesnati deo skinuo sa kostiju i raspao u vodi. Da bi nogice bile savršeno kuvane potrebno je od 4-6 sati. Tada će kožurica biti mekana, a mesnati deo će se rastapati pod zubima.

Pripremiti dovoljno veliku šerpu, preliti nogice hladnom vodom i kuvati 4-6 sati. Odliti vrelu vodu iz šerpe, naliti hladnu vodu i isprati nogice. Izvaditi ih iz šerpe i staviti na tacnu da se ohlade. Po potrebi ukloniti sve zaostale dlačice i ukloniti prve članke sa svake nogice-papka.

U međuvremenu, u odvojenoj šerpi na malo ulja propržiti pripremljen crni luk, pa dodati začine (paprika i mešavina ). Dodati nogice,  dodati vegetu, list žalfije i pasirani paradajz, dodati malo šećera da se ublaži kiselost paradajza. Malo prokrčkati i ubaciti u rernu da se zapeče.

 

Priprema sočivo:

Na maslinovom ulju propržiti naseckan beli luk, iseckan peršun i šargarepu, začiniti sa malo začina. Dodati sočivo (koje je preko noći odstajalo u vodi), sipati malo vode i sve zajedno dinstati na ulju, pazeći da ne zagori. Posoliti i pobiberiti, dodati listiće žalfije, pa dolivati pomalo vode dok sočivo ne bude napola skuvano. Tada dodati krompir isečen na manje kocke i promešati. Doliti hladne vode da sočivo i krompir dobro ogreznu, pojačati temperaturu dok jelo ne provri, a onda smanjiti i krčkati na tihoj vatri dok sve ne omekša.

Servirati zajedno papke i sočivo.

 

Kitchen TV

prethodna
Sote Stroganof lazanje
sledeća
Štrudla sa rikotom, višnjama i bademom

Dodajte svoj komentar