T- bone steak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

T- bone steak

Sastojci

700 g T-bone steka

100 g maslaca

majčina dušica

ruzmarin

crvene vino

1 dl maslinovog ulja

0,5 dl balzamika

 

Prilog

1 tikvica

 

Sos

50 g majoneza

1 kašika balzamika

 

 

U zagrejani tiganj staviti prvo kost da se peče 9-10 minuta, da bi se kost ravnomerno zagrejala.

Kada se kost zagreje  dodati ruzmarin, majčinu dušicu, maslinovo ulje i maslac. T bone steak prvo peći sa strane kako bi se zatvorile pore pa nastaviti svaku stranu po 6-7 minuta u zavisnosti kako želite da ispečete. Obavezno posle pečenja ostaviti stejk da odmara isto koliko se i pekao.

Tikvice iseci uzduž na pola. Peći u zagrejanom tiganju na malo ulja. Kada tikvice bude gotove premazati ih sosom i svaku staviti preko druge. Servirati uz stejk.

 

 

(Visited 108 times, 1 visits today)

Kitchen TV

prethodna
Supa od stare koke, ćufte od leblebija, saher torta
sledeća
Piadina italiana

Dodajte svoj komentar